Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

21 sep 2020 klocka 09.00 - 17.00

Starta livsmedelsverksamhet

Livsmedel

En introduktionskurs för företag som vill lära sig grunderna för att starta livsmedelsverksamhet. Du får lära dig om livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning samt vad du ska tänka på i utformningen och planeringen av din livsmedelslokal liksom vilka tillstånd som behövs.

Kursen innehåller bland annat grundläggande information om livsmedelslagstiftningen, vilka tillstånd som kan behövas, vilken kontrollmyndighet som är aktuell och vad du ska tänka på i utformningen av din livsmedelslokal med tanke på flöden och val av olika material på väggar, golv och inredning. Kursen har en allmän inriktning och vänder sig därför till alla olika typer av livsmedelshantering.

Kursledare på denna kurs är Lisa Skogsberg från Bergström & Hellqvist.

Kursen genomförs i samarbete med det länsstyrelseövergripande projektet Smakrik och blomstrande besöksnäring

Program för dagen skickas ut till deltagarna innan kursdagen.

Tid: Kl. 9:00-15:00. Frågestund kl 15:00 till 17:00. Lunchpaus kl 12:00 till 13:00.

Målgrupp: För dig som driver eller vill starta ett eget livsmedelsföretag på landsbygden. Du är välkommen med anmälan om du är verksam i Uppsala, Västmanland, Stockholm, Örebro eller Södermanlands län.

Anmälan: Senast 18 september. Anmälan är bindande och kursavgiften debiteras om man uteblir utan att avanmäla sig. Eventuell avanmälan ska ske senast 18 september.

EU logotyp
VAR:
Digitalt via Zoom
KOSTNAD:
Kursen kostar 500 kr exkl. moms per deltagare.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
18 sep 2020

Kontakt