Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

10 okt 2020 klocka 09.00 - 16.00

Kurs i Hamling

Fabrizio Conti

Hamlade träd är en del av vårt kulturlandskap. Historiskt har de varit viktiga för produktion av lövfoder och ved. Hamlade träd har också höga naturvärden, då de kan bli väldigt gamla och utveckla håligheter där många insekter, fåglar och fladdermöss trivs. För att bevara detta levande biologiska kulturarv behöver vi fortsätta med hamling och även hamla fler unga träd.

Under kursen får vi lära oss mer om hamlade träd och deras historia. Vi kommer att hamla träd och diskutera hur man går till väga. Vilka träd kan hamlas? Är det skillnad på olika trädslag? När ska man hamla? Hur gör man? Vi tar också upp redskap och säkerhet.

Kursledare är Rune Stenholm Jakobsen. Rune har mångårig erfarenhet av att hålla i kurser om hamling och har även samlat kunskaper om hamling i boken ”Hamla lövträd Länk till annan webbplats.

Vid intresse kan du anmäla dig via formuläret nedan.

Målgrupp: Verksamma inom Lantbruksföretag (jord, skog och trädgård). OBS! Max två personer per hushåll/företag

Tycker du att aktiviteten verkar intressant men tillhör inte målgruppen? Hör av dig till Helena Larsson så får du delta i mån av plats.

Anmälan reserv: Om kursen är fullbokad kan du anmäla dig för en reservplats genom att skicka ett mail till Helena Larsson; helena.larsson@lansstyrelsen.se

Om du får förhinder: Avanmäl dig snarast!

Sista anmälningsdag: 5 oktober

Tid: 10 oktober kl. 9:00-16:00 inklusive båttransport

Kostnad: Kostnadsfritt

Var: Sävö. Båttransport sker från Källviks brygga

Fika och lunch: medtages av deltagarna själva

Aktiviteten ingår i Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten.

Vett och etikett kring Corona/Covid-19

Om du som anmäld deltagare känner dig förkyld eller har avvikande symptom så uppmanar vi dig att stanna hemma. På kursen håller vi avstånd till varandra och hälsar inte på varandra fysiskt på något sätt. Behöver man nysa eller hosta görs detta i armvecket. Tack för visad hänsyn!

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför kan aktiviteten komma att ändras/ställas in på grund av Corona/Covid-19. Vi uppdaterar vår kalender på länsstyrelsens webbplats och meddelar dig som anmält dig till en aktivitet vid eventuella ändringar.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
VAR:
Sävö. Båttransport sker från Källviks brygga
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
05 okt 2020

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping