31 mar 2020 klocka 09.30 - 16.00

Inställt: Kurs - Koka marmelad med kvalitet till ditt besöksföretag

INSTÄLLT på grund av situationen med covid-19.

Välkommen till en kurs där du lär dig grunderna för att koka marmelad utan tillsatser. Marmelad som innehåller bara frukt/bär och socker. Ta vara på trädgårdens och skogens frukt och bär och koka egen marmelad till dina gäster!

Kursledare är Monika Naess som driver företaget Finesserna i Flinkesta i Sörmland. Monika, som kokat marmelad i 22 år och gör det på heltid sedan 2004, räknas till en av landets främsta sylt- och marmeladkokare. För Monika betyder smaken, hantverket och ekologi allt. I små kok över öppen låga i koppargryta kommer smaken från bär och frukter till sin rätt.

Vi får praktiskt jobba med att koka marmelad, följa kokningen och bedöma när konsistensen är den önskade. Vi får också lära oss en del om konservering och hållbarhet.

Recept och marmeladen vi kokat får vi med oss hem.

Tid: Tisdag 31 mars, kl 09:30–16:00

Plats: Ekenäs, Flinkesta, Flen.

Målgrupp: För dig som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen och är verksam i Västmanlands, Uppsala, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.

Tillhör du inte målgruppen, men är intresserad så kan du få möjlighet att delta i mån av plats. Kontakta Eva Lindqvist, se kontaktuppgifter nedan.

Kostnad: Kursen kostar 750 kr + moms, mat och fika ingår. Faktureras i efterhand.

Sista anmälan: 9 mars. Max 9 deltagare. Max två deltagare från samma företag. Vänligen respektera sista anmälningsdatum, vid för få deltagare kan aktiviteten komma att ställas in

Har du frågor;
Kontakta Eva Lindqvist eva.lindqvist@lansstyrelsen.se, telefon 010-2249311, Länsstyrelsen i Västmanlands län.

Anmälan till Länsstyrelsen i Västmanlands län>>

 

Loggor för Länsstyrelserna, smakrik besöksnäring och EU- jordbruksfonden

VAR: Ekenäs, Flinkesta, Flen

KOSTNAD: 750 kr inkl mat och fika, faktureras i efterhand

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 09 mar 2020

Kontakt