20 okt 2019 klocka 09.00 - 17.00

Studieresa Hermelins grönsaker

Hermelins

Magdalena och Olof Hermelin

Sedan 2014 driver Magdalena och Olof Hermelin företaget Hermelins grönsaker. En småskalig och kravmärkt grönsaksodling, på 9 ha, med ett trettiotal grönsaker som odlas på friland efter säsong.

De sår, ogräsrensar, skördar, tvättar och knippar för hand. Dels för att respektive gröda finns på så pass små ytor att maskiner inte går att använda men även för att de behandlar grönsakerna med omsorg, de ska vara perfekta när de kommer till kund och vill undvika maskinskador.

Magdalena startade grönsaksodlingen utifrån intresset i mat, bra mat som kommer från bra råvaror. Visst måste det finnas en marknad som är beredd att betala mer för svenska, omsorgsfullt, kravodlade grönsaker, utan plast och kartonger? Hållbarheten blir kortare men i och med att de aldrig skördar innan de har en beställning vet de nu att de gott konkurrerar med inplastade grönsaker.

Program och medverkande

När: Söndagen den 20 oktober så går resan till Hermelins i Östergötland.

På plats så får vi en presentation av Hermelins grönsaker, rundvandring i odlingarna och samtal med Magdalena Hermelin. Soppa till lunch plus fika och besök i gårdsbutiken innan avfärd.

Med på resan är även Wijnand Koker, rådgivare med inriktning på ekologisk produktion och anlitad av Södertälje kommun för att skapa förutsättningar för mer grönsaksodling.

Resa: Resan utgår ifrån Liljeholmens busstation i Stockholm och stannar sedan på ett par platser i Södermanland för att hämta upp deltagare. Vilka platser det blir beror på vart anmälda deltagare bor och bestäms efter sista anmälningsdatum.

Om du bor åt något annat håll än bussen går kan du anmäla dig och ordna egen transport dit eller samåka.

Tider: Cirka Kl 9:00 -17:00, mer detaljerat program skickas ut efter sista anmälningsdag.

Kostnader: Studieresan är kostnadsfri, soppa och fika till självkostnadspris.

Målgrupp

Trädgårdsföretagare i Stockholm, Uppsala, Västmanland, Södermanland och Örebro län, men i mån av plats är företagare som tillhör målgruppen välkomna även från andra län.

Hermelins webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktiviteten ingår i Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
Var:
Hermelins grönsaker, Skänninge Östergötland
Kostnad:
Resan är kostnadsfri, soppa och fika till självkostnadspris.
Sista anmälningsdag:
15 okt 2019

Kontakt