Risk för vattenbrist i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

05- 06 nov 2019 klocka 09.00 - 17.00

Mälarlänsutbildningen 2019, förorenade områden

Länsstyrelserna i Mälardalen, Dalarna och Gotland bjuder in till årets Mälarlänsutbildning om förorenade områden. Utbildningen riktar sig till dig som inom dessa län jobbar med förorenade områden på en kommun eller länsstyrelse.

Kursinnehåll

På årets mälarlänsutbildning är temat "åtgärder" och vi kommer bl.a. lära oss mer om alternativa åtgärdsmetoder, provtagning och bedömning av sediment, PFAS, klimatanpassning, samt få en uppdatering av de senaste domarna relevanta för våra arbetsområden och förhoppningsvis mycket mer.

Det kommer att finnas stationer där handläggare är beredda att svara på frågor inom olika EBH-sakområden.

Vi har valt att anordna parallella pass för att erbjuda både en grundläggande föreläsning kring MIFO-metodiken samt ett pass kring pålning i förorenad mark. Tanken med upplägget är att försöka tillgodose så många inspektörers/handläggares behov som möjligt, oavsett erfarenhet.

Pris boende och betalning

Deltagaravgiften för utbildningen beror på hur många som deltar. Avgiften faktureras i efterhand. Samma pris gäller oavsett deltagande under en eller två dagar.

Preliminär avgift:

  • med boende ca 2 800 kr (exkl moms)
  • utan boende ca 1 400 kr (exkl moms)

I deltagaravgiften ingår båda semninariedagarna samt måltider (2 luncher, 1 kvällsmiddag), fika och boende för övernattning (vid valt alternativ med boende) samt transfer mellan City terminalen i Stockholm och konferensanläggningen.

Anmälan är bindande, men det går bra att ge sin plats till en kollega vid förhinder.

Obs! Anmälningstiden har förlängts t.o.m 13 september. Från och med onsdag 14 augusti garanteras man dock ej boende. Om man ej får ett rum kommer deltagaren att kontaktas.

Var:
Djurönäset, konferensanläggning på Värmdö
Kostnad:
ca 2 800 kronor (exkl moms) (vid valt alternativ med boende)
Sista anmälningsdag:
13 sep 2019

Anmäl dig

Kontakt