Risk för vattenbrist i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

04 jun 2019 klocka 08.30 - 15.45

Intersektionella perspektiv på våld i nära relation

Välkommen att anmäla dig till en processutbildning om intersektionella perspektiv på våld i nära relationer!

Utbildningen riktar sig till personal från Socialtjänst, Kvinno- och tjejjourer och Region Östergötland och Sörmland, som redan har god kunskap om våld i nära relationer. Utbildningen anordnas gemensamt av Länsstyrelsen i Östergötland och Södermanland med föreläsare från Amphi Produktion och Länsstyrelsen i Skåne. Föreläsare är Narges Ravanbakhsh och Frida Darj.

Hur påverkar heteronormativitet, rasism och otillgänglighet tillgången till skydd och stöd vid våldsutsatthet? Varför gör stereotyper om ideala offer och förövare att våldsutsatta aldrig upptäcks? Och hur kan vi utforma organisationer och skapa förtroende i enskilda möten så att stödet vid våld blir mer jämlikt? Det är några av de frågor vi tillsammans undersöker under utbildningen.

Under utbildningen får du ökad kunskap om intersektionalitet och normkritik, och får tillfälle att applicera kunskaperna på fiktiva fall såväl som på din egen verksamhet.

Antalet platser är begränsade. Anmälan görs via formuläret här nedanför senast den 17 maj.

Läs inbjudan och program här Pdf, 197.9 kB, öppnas i nytt fönster.

För mer information om hur Länsstyrelsen behandlar dina personuppgifter se www.lansstyrelsen.se/dataskydd Länk till annan webbplats.

Var:
Elite Grand Hotel Norrköping, Tyska Torget 2, 600 41 Norrköping
Kostnad:
Evenemanget är kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
17 maj 2019

Anmäl dig

Kontakt