Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

26- 27 apr 2019 klocka 09.00 - 18.30

Grundkurs i ekologisk bärodling

Foto: Camilla Zilo

Länsstyrelsen i Södermanlands län bjuder in till en grundläggande teoretisk kurs i ekologisk bärodling. Kursen är öppen för alla som är intresserade av bärodling men vänder sig i första hand till blivande odlare i Mellansverige med fokus på Södermanland och Mälardalen.

Kursen kommer vara mycket konkret, och behandla alla de frågor som är aktuella för en blivande bärodlare. De frågor vi kommer att behandla är:

  • Förutsättningar för bärodling
  • Krav på odlingsplats och förberedelse av odlingsplats
  • Plantor, inköp eller egna
  • Maskiner och redskap
  • Nyttodjur
  • Marknader för bär
  • Olika bärkulturer

Målgrupp
Kursen riktar sig i första hand till blivande odlare i Mellansverige med fokus på Södermanland och Mälardalen, som är intresserade av att anlägga en ny kommersiell bärodling. I mån av plats är alla som intresserar sig för kommersiell bärodling varmt välkomna.

Kursledare
Kirsten Jensen, rådgivare för frukt och bär samt fleråriga grönsaker, vid Länsstyrelsen i Västra Götaland. Kirsten jobbar med både ekologisk och integrerad produktion med intensiv och extensiv odling samt med förädling och turism i samband med trädgårdsodling.

Tider 

Fredag 26/4:Kl 9-18:30 Lördag 27/4:Kl 9-15 

Detaljerat program skickas ut till anmälda deltagare innan kurstillfället.

Aktiviteten ingår i Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
VAR:
Hälleforsnäs bruksrestaurang
KOSTNAD:
Kursen är kostnadsfri men kostnad för mat/fika tillkommer: 450 (plus moms) för lunch och fika för fredag-lördag, 185 (plus moms) för middag fredag. Maten betalas på plats.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
16 apr 2019

Anmäl dig

Kontakt