Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

04 apr 2019 klocka 09.30 - 16.30

Kurs - Vårt dagliga bröd - Baka bröd med kulturarv

Bröd

Är du nyfiken på hur bröd smakat och framställts genom tiderna? Välkommen till en kurs på Ängslyckans Café där du får göra bekantskap med brödet som kulturarv och prova på att baka bröd med gamla spannmålssorter. Kursort är Vendel i Uppland.

På Ängslyckan, vackert belägen vid den fågelrika Vendelsjön i norra Uppland, bedriver Karin Gerhardt och Anders Arnell sin besöksverksamhet med bland annat café, bageri, bakningskurser, konferenser och fågelguidning. Karin är biolog och bagare med ett stort intresse för gamla spannmålssorter. Anders är ornitolog och jägmästare och håller i fågelguidningarna.

Under dagen kommer vi att få baka bröd med gamla spannmålssorter, baka Vendeltidsknäcke, ett flatbröd som går att göra på lite kortare tid samt mala fullkornsmjöl av kulturspannmålen. Karin kommer också att berätta om brödets historia från forntid till dagens Upplandskubb.
En fågelguidning med Anders kommer vi också att göra.

Ängslyckans Gårdscafé Länk till annan webbplats.

Tid: Torsdag 4 april, kl 09:30–16:30

Plats: Ängslyckans gårds café, Vendel.

Målgrupp: För dig som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen och är verksam i Västmanlands, Uppsala, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.

Tillhör du inte målgruppen, men är intresserad så kan du få möjlighet att delta i mån av plats. Kontakta Kerstin Bjäresten Osmark, se kontaktuppgifter nedan.

Kostnad: Kursen kostar 500 kr+moms. Mat och fika kostar 250 kr + moms.

Har du frågor;
kontakta Kerstin Bjäresten Osmark kerstin.bjaresten.osmark@lansstyrelsen.se, telefon 010–224 94 11 eller Eva Lindqvist eva.lindqvist@lansstyrelsen.se, telefon 010-2249311, Länsstyrelsen i Västmanlands län.

Anmälan sker via Länsstyrelsen i Västmandlands län.

VAR:
Ängslyckans Gårdscafé, Vendel
KOSTNAD:
Kurskostnad 500 kr + moms. Mat och fika 250 kr + moms. Faktureras i efterhand.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
29 mar 2019

Kontakt