Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

07 mar 2019 klocka 13.00 - 17.00

Framtiden för ekologisk spannmål - bli en av odlarna!

Välkommen på kurs med erfarna föreläsare inom ekologisk produktion!

Försäljningen av ekologiska livsmedel i Sverige ökade med 1,1 miljarder kronor under 2018, en ökning med ca 4 procent. Det är fortfarande en stark ökning jämfört med andra delar av detaljhandeln, men långt från rekordårens ökning. Politiker och upphandlare sätter fortfarande höga mål för andel ekologiskt i den offentliga maten.

Välkommen till denna kurs där du får lyssna till och diskutera med föreläsare som är väl insatta i ämnet ekologisk produktion av spannmål och trindsäd. Kursen arrangeras av Länsstyrelsen i Västmanland.

Program och föreläsare

  • Hur ser marknaden för spannmål och trindsäd ut och hur kan den komma att utvecklas? Göran Karlsson, Produktmarknadschef på Lantmännen Lantbruk. Göran delar med sig av sin långa erfarenhet av handeln med ekologisk spannmål.
  • Finns det en potential i exporten av ekologisk spannmål? Göran Karlsson.
  • Vad behöver man tänka på innan man lägger om och hur ser de ekonomiska kalkylerna ut? Jon Orvendal, växtodlingsrådgivare med många års erfarenhet av både egen och andras ekologiska odling.

Datum och tid: Torsdagen den 7 mars kl 13.00 – 17.00
Plats: Brunnby Gård, Västerås

Kostnad: Kursen är kostnadsfri. Fika med matig smörgås, som beställs till alla anmälda, kostar ca 100 kr. Betalas på kursdagen. Kursen finansieras av Landsbygdsprogrammet.

Anmälan: Senast måndagen 25 februari via Länsstyrelsen i Västmanlands webbplats.

Har du frågor? Kontakta Gunnel Wikander 010-22 49 374, Gunnel.Wikander@lansstyrelsen.se eller Eva Lindqvist 010-22 49 311, Eva.Lindqvist@lansstyrelsen.se

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
VAR:
Brunnby Gård, Västerås
KOSTNAD:
Kursen är kostnadsfri för dig. Fika med matig smörgås, som beställs till alla anmälda, kostar ca 100 kr. Betalas på kursdagen. Kursen finansieras av Landsbygdsprogrammet.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
25 feb 2019

Kontakt