Risk för vattenbrist i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

28 maj 2019 klocka 16.00 - 19.00

Fältvandring naturbetesmark häst/får/nöt

Fältvandring naturbetesmark

Naturbetesmarker hör till de artrikaste miljöerna i vårt land. Betande djur är en förutsättning för att dessa marker ska finnas kvar. Vi ger fakta och tips på hur naturbeten kan vara en resurs för hästhållare och lantbruksföretag. Margareta Bendroth, agronom och hästrådgivare på Hushållningssällskapet, medverkar.

Vid intresse kan du anmäla dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag till fältvandringen är den 26 maj. Det kommer att bjudas på fika så ange eventuell specialkost.

Fältvandringen kommer även att genomföras på Vibyholms slott den 5 september kl. 16:00 – 19:00 samt Ekeby gård den 1 oktober kl. 13:00 – 16:00.

Tack till alla som kom på fältvandringen igår på Ekeby gård utanför Tystberga! Vi besökte två naturbetesmarker och pratade om alla de växter, fåglar och insekter som lever i dessa marker, Sveriges egen regnskog!

Margareta Bendroth, agronom och hästrådgivare från Hushållningssällskapet, berättade om hur hästen kan hjälpa till att hålla våra artrika och värdefulla naturbetesmarker öppna.

Nästa fältvandring hålls på Vibyholms slott i närheten av Sparreholm den 5 september kl. 16:00 – 19:00 och på Ekeby gård den 1 oktober kl. 13:00 – 16:00. Anmälan görs via länkarna nedan.

 


Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
VAR:
Ekeby gård, Tystberga
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
26 maj 2019

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping