Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

18 mar 2019 klocka 18.00 - 21.00

Öka dina skördar med hjälp av pollinering

Foto: Irene Jensen

Välkommen till en kurskväll om pollinering!

Lär dig mer om hur vilda pollinatörer och nyttoinsekter lever och hjälper oss i odlingarna av klöver, bönor och oljeväxter.

Hur kan vi skapa bra förutsättningar för att gynna pollinatörerna? Hur ger pollinatörerna oss en bättre lönsamhet? Hur fungerar förgröningsstödet och miljöersättningarna?
Kurskvällen kommer att följas upp med en fältvandring i sommar.

Kursen arrangeras av Länsstyrelsen i Västmanland och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare (jord, skog och trädgård), dina familjemedlemmar och anställda inom lantbruksverksamhet.

Tillhör du inte målgruppen men tycker att aktiviteten verkar intressant? Hör av dig till projketledare Julia Carlsson på Länsstyrelsen i Västmanland, så får du delta i mån av plats.

Datum och tid: 18 mars, klockan 18.00-21.00.
Plats: Byagården i Ranstaby, Sala.
Kostnad: Deltagandet är kostnadsfritt. Du betalar 70 kr för kaffe, smörgås och kaka under kvällen.

Föreläsare

Petter Haldén - naturvårdsrådgivare, Hushållningssällskapet. Petter berättar om att skapa pollen- och nektarresurser för humlor och bin med ekologiska fokusarealer och miljöersättningar.

Hans Eriksson - konventionell lantbrukare. Hans pratar om praktiska erfarenheter av växtodling med hänsyn till både biologisk mångfald och lönsamhet i odlingarna.

Lotta Fabricius Kristiansen - Apinordica. Lotta har mångårig erfarenhet av biodling och utbildning om honungsbin och berättar om strategisk placering av bisamhällen.

Anmälan

Anmäl dig på Länsstyrelsen i Västmanlands webbplats Öppnas i nytt fönster..

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
VAR:
Byagården i Ranstaby, Sala.
KOSTNAD:
Deltagandet är kostnadsfritt. Du betalar 70 kr för kaffe, smörgås och kaka under kvällen.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
10 mar 2019

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping