Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

20 mar 2019 klocka 09.30 - 16.00

Kurs i utomhusmatlagning, Stendörren

Välkommen till en kursdag i utomhusmatlagning vid naturreservatet Stendörren, Nyköping/Trosa. Under ledning av Åsa Hagberg, "ÅSAs smaker från landet", kommer vi att laga lunch och baka bröd till lunch och eftermiddagsfika som vi avnjuter med kokkaffe.  Allt över en trivsamt sprakande eld.

Observera att vi kommer att vara utomhus hela dagen. Bra skor och kläder efter väder, vantar och mössa är ett måste.

Vi kommer att laga maten själva och tillaga över öppna eldar. Hela kursen sker utomhus i Stendörrens vackra naturreservat.

Åsa är en erfaren utomhusmatlagare som under många år jobbat med kurser i utomhusmatlagning samt arrangerat matvandringar med lokalproducerade produkter. Åsa har haft sin verksamhet både i Sörmland och på en fäbod i Lofsdalen, Härjedalen. Åsa kommer under dagen att dela med sig av sina kunskaper om utomhusmatlagning med grupper i alla väder.

Tid: Onsdag 20 mars, kl 09:30–16:00

Plats: Utomhus, Stendörrens naturreservat, vid kusten mellan Trosa och Nyköping (det tar ca 30 minuter att åka från Nyköping kustvägen). Stendörrens naturreservat Länk till annan webbplats.

Målgrupp: För dig som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen och är verksam i Västmanlands, Uppsala, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.

Tillhör du inte målgruppen, men är intresserad så kan du få möjlighet att delta i mån av plats. Kontakta Kerstin Bjäresten Osmark, se kontaktuppgifter nedan.

Kostnad: Kursen kostar 750 kr + moms. I kursavgiften ingår för- och eftermiddagsfika samt lunch som vi lagat själva.

Har du frågor, kontakta Kerstin Bjäresten Osmark, Länsstyrelsen i Västmanlands län  kerstin.bjaresten.osmark@lansstyrelsen.se, telefon 010–224 94 11

Anmälan

Senast den 10 mars via anmälningsformuläret på Länsstyrelsen i Västmanlands läns webbplats . Max 20 deltagare. Max två deltagare från samma företag. Vänligen respektera sista anmälningsdatum, vid för få deltagare kan aktiviteten komma att ställas in.

VAR:
Stendörrens naturreservat, vid kusten mellan Trosa och Nyköping
KOSTNAD:
Kursen kostar 750 kr + moms.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
10 mar 2019

Kontakt