Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

21 mar 2019 klocka 00.00 - 00.00

Nya marknader för hållbart jordbruk - Storkök och Restaurang

Leverera till storkök och restaurang

Tillsammans med Ekologiska Lantbrukarna i Sörmland anordnar BERAS 4 seminarier med fokus på nya marknadsmöjligheter inom hållbart jordbruk. Tanken är att sammanföra producenter och konsumenter, säljare och köpare, lantbrukare och avnämare för att diskutera hur vi kan möta den ökade efterfrågan på mat som är producerad på ett hållbart och klimatvänligt sätt.

Vid mötena träffas producenter och konsumenter, säljare och köpare, lantbrukare och upphandlare för att diskutera hur vi kan möta den ökade efterfrågan på mat som är producerad på ett hållbart och klimatvänligt sätt. Mötena, som anordnas på uppdrag av Länsstyrelsen, är kostnadsfria, men kostnad för måltider tillkommer.


Torsdag den 21:a mars är det fokus på Storkök, restaurang och catering.

Ett samarbete mellan lantbrukare och storkök behöver fungera på rätt sätt. Det finns stora vinster att göra med att lägga odlingen i nära samverkan med ett storkök, men det finns också hinder och fallgropar för samarbete. Under dagen möter vi två personer från storkök, Stensund* som nyligen startat en omläggning av sitt kök och Södertälje kommun som kommer att berätta om sin odlingsstrategi och sina olika sätt att stimulera lokal odling. Vi vill på mötet se lantbrukare och aktörer inom storkök, även andra aktörer som vill att landsbygden ska växa är välkomna.

Se Program Pdf, 994.4 kB, öppnas i nytt fönster.

 

För anmälan kontakta lovisa.berggren@sv.se, senast 10 dagar före varje möte,

För mer information om innehåll och anmälan, kontakta Hans von Essen,
på BERAS International.

EU-flagga Jordbruksfonden
VAR:
Stensunds folkhögskola, Trosa
KOSTNAD:
Aktiviteten är kostnadsfri men 300 kr + moms tillkommer för mat
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
12 mar 2019

Kontakt

Jenny Askenfelt

Handläggare Landsbygdsutveckling