Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

24 jan 2019 klocka 09.30 - 15.00

Möte med anordnare av tidiga insatser för asylsökande

Barn och idrott

Länsbildningsförbundet Sörmland och Länsstyrelsen i Södermanlands län bjuder in organisationer som anordnar tidiga insatser för asylsökande till ett möte för utbyte av erfarenheter.

Tidiga insatser är verksamheter som är riktade till vuxna personer som söker asyl eller som har uppehållstillstånd men bor kvar på något av Migrationsverkets anläggningsboenden i väntan på kommunanvisning. Syftet med insatserna är att motverka passivisering under asyltiden samt att deltagarna snabbare ska komma in i det svenska samhället.

Inbjudna är studieförbund, idrottsföreningar, trossamfund och andra organisationer i civilsamhället. Länsbildningsförbundet Sörmland, Länsstyrelsen i Södermanlands län och Sörmlandsidrotten delger information om sina respektive verksamheter, liksom alla anordnare som berättar om sina insatser. En workshop om hur vi kan gå vidare med integrationsarbetet kommer också att genomföras.

Välkomna!

Kaffe serveras från kl. 9

VAR:
Inspirea, Flens bibliotek, Drottninggatan 3 i Flen
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
17 jan 2019

Kontakt