Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

15 nov 2018 klocka 09.00 - 17.00

Byggdagen 2018

Konferensanläggning vid Hedenlunda Slott

Konferensanläggning vid Hedenlunda Slott. Foto: Kaj Hellner, Länsstyrelsen.

Utbildningskonferens till dig som arbetar med byggfrågor och tillsyn, enligt plan- och bygglagen (PBL) och plan- och byggförordningen (PBF).

Länsstyrelsen i Södermanland, Trosa kommun, Flens kommun och Katrineholms kommun bjuder in kommunala handläggare inom PBL-området bygg och tillsyn till utbildningskonferens. Syftet med dagen är att öka vår kompetens inom byggtillsyn och bygglov samt inspireras och lära av varandra.

I år kommer vi diskutera handläggning av ärenden där det föreligger kulturhistoriska värden och hur dessa kan uppmärksammas och hävdas utifrån regelverket i plan- och bygglagen. Vi ger oss i kast med en detaljplan och undersöker om processen kan användas strategiskt till att förebygga tillsynsärenden. Glada var de som hann fylla poolen innan bevattningsförbud infördes i somras, men hur är det egentligen med taken till poolerna behövs bygglov eller inte?

Praktiskt tillsynsarbete för kommuner: hur kommer man igång med arbetet om arbetet inte prioriterats och självaste Justitieombudsmannen knackar på dörren? Vår speciellt inbjudna gäst Gävle kommun, ger oss en inblick i kommunens framgångsrika tillsynsarbete.

Datum och tid: den 15 november, klockan 09.00-17.00. Fika från 08.30.
Plats: Hedenlunda slott

Program Byggdagen 2018 Pdf, 154.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Hitta till Hedenlunda slott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Konferensavgiften är 550 kronor. Avgiften täcker lunch och fika samt lokaler, och faktureras i efterhand.

Varmt välkommen!

 

VAR:
Hedenlunda slott, Flens kommun
KOSTNAD:
550 kronor
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
12 nov 2018

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping