13 nov 2018 klocka 08.00 - 15.00

Kunskapshöjande dag om spel

Foto: Camilla Zilo, kontor, tjej, medarbetare, administration

Vad är spelproblem? Spelproblem är de negativa sociala, ekonomiska och hälsomässiga konsekvenserna av spel om pengar. Du som arbetar med spelmissbruk eller med att förebygga spelmissbruk inbjuds till en utbildningsdag för att öka kunskapen om spelmissbruk. 

Från 1 januari 2018 gäller nya regler i socialtjänstlagen (SOL) och hälso- och sjukvårdslagen (HSL) som förtydligar socialtjänstens och hälso- och sjukvårdens ansvar avseende spelmissbruk. Länsstyrelserna ska ge stöd till kommuner och landsting för deras utökade ansvar för problem med spel om pengar.

Spelproblem kan vara allt från enstaka negativa konsekvenser för spelaren eller ett kliniskt beroende. Ofta lägger personer med spelproblem ner mycket tid ch pengar på sitt spelande, något som påverkar både närstående och samhället i stort. Ungefär 2 procent (134 000 personer) av befolkningen har spelproblem och för cirka 31 000 är spelproblemen allvarliga.

Utbildningsdagen riktar sig till dig som arbetar inom kommun eller landsting och i ditt arbete möter personer med spelberoendeproblematik eller som riskerar att få spelproblem samt till dig som arbetar med prevention eller är aktiv i en spelberoende förening, eller en anhörigförening. 

Datum och tid: den 13 november, kl 8.30– 15.00
Plats: Safiren, Katrineholm

Utbildningen är kostnadsfri och anmälan är bindande. Outnyttjad plats debiteras med 500 kr. Fika ingår men inte lunch. Anmäl dig senast 22/10. Mer information, program och anmälan hittar du här. Pdf, 585.1 kB, öppnas i nytt fönster.

VAR:
Safiren, Katrineholm
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
22 okt 2018

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping