26 sep 2018 klocka 09.30 - 16.00

Företagsbesök på Ruda Gård med tema Tillgänglighet

Campingstuga i sjö vid Ruda gård

Ruda Gård vid sjön Tisnaren har en spännande verksamhet med husflottar, camping och stugor för uthyrning. Det som gör Ruda extra unikt är att alla får möjligheten att uppleva den friheten. Kim Gustafsson och Mari Andersson som driver besöksföretaget har tillgänglighetsanpassat stora delar av verksamheten.

Medverkar under dagen gör Per Anders Öhrn, Centrum för tillgänglighet, en av våra tre rådgivare inom tillgänglighet. Per Anders pekar på möjligheterna att öka din omsättning på företaget genom att göra det tillgängligt för fler.

Tid: Onsdag 26 september, kl 09:30–16:00

Plats: Ruda Gård, Vingåker Vägbeskrivning Länk till annan webbplats.

Målgrupp: För dig som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen och är verksam i Västmanlands, Uppsala, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.

Tillhör du inte målgruppen, men är intresserad så kan du få möjlighet att delta i mån av plats. Kontakta Kerstin Bjäresten Osmark, se kontaktuppgifter nedan.

Kostnad: Besöket är kostnadsfritt. Mat och fika kostar 200 kr + moms.

Har du frågor, kontakta Kerstin Bjäresten Osmark, Länsstyrelsen i Västmanlands län  kerstin.bjaresten.osmark@lansstyrelsen.se, telefon 010–224 94 11

Anmälan

Senast den 23 september via anmälningsformuläret som du hittar via länken nedan. Max 20 deltagare. Max två deltagare från samma företag. Vänligen respektera sista anmälningsdatum, vid för få deltagare kan aktiviteten komma att ställas in.

Anmäl dig på Västmanlands läns webbplats

Läs mer om hur Länsstyrelsen hanterar personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Program

9.30–10.00: Start med fika och presentation av alla deltagare

10.00–10.30: Kim och Mari hälsar välkomna till Ruda Gård

10.30–12.00: Per-Anders Öhrn, Centrum för tillgänglighet, lär oss mer om "Tillgänglig turism - den snabbast växande marknaden".

Olika anpassningar och hjälpmedel kan göra din verksamhet tillgänglig för så många som möjligt. Det behöver inte vara så svårt eller dyrt. Det som är nödvändigt för någon är oftast bekvämt för alla. En ramp för rullstolar till exempel gör det också möjligt att komma fram med barnvagn och rullator. Att göra verksamheter och miljöer tillgängliga för så många människor som möjligt vinner alla på.

12.00–13.00 Lunch

13.00–15.00: Kim och Mari presenterar den spännande verksamheten på Ruda Gård. Vi gör en rundvandring på företaget och tittar på tillgänglighetens möjligheter.

15.00–16.00 Eftermiddagskaffe och summering av dagen

Läs mera

Läs mer om Ruda Gård: www.123minsida.se/Ruda-gard/ Länk till annan webbplats.

Broschyr om rådgivningen inom Smakrik och blomstrande besöksnäring Pdf, 656.3 kB, öppnas i nytt fönster.

 

VAR:
Ruda Gård, Vingåker
KOSTNAD:
Besöket är kostnadsfritt. Mat och fika kostar 200 kr + moms.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
23 sep 2018

Kontakt