Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

29 aug 2018 klocka 13.30 - 16.30

Föreläsning om kulturanpassat föräldraskapsstöd

Foto: Camilla Zilo, stadsmiljö,promenad, människor

Välkommen på föreläsning om kulturanpassat föräldraskapsstöd för utrikesfödda föräldrar!

Att flytta till ett nytt land innebär ofta en rad utmaningar, som exempelvis isolering och brist på stöd eller svårigheter att förstå det nya landets värderingar och förväntningar. Familjen påverkas på många olika sätt och tilltron till den egna förmågan som förälder kan minska. Den emotionella mentala hälsan spelar också stor roll.

Hur kan vi i vårt arbete stödja och underlätta för familjer som flyttat till Sverige? I en föreläsning berättar forskaren Fatumo Osman vad hon sett som framgångsfaktorer utifrån sin forskning om kulturanpassat föräldraskapsstöd.

Föreläsningen äger rum i Eskilstuna den 29 augusti klockan 13.30-16.30, och riktar sig till chefer och personal som har kontakt med utrikesfödda föräldrar. För att delta behöver du anmäla dig, det gör du via formuläret längst ner på den här sidan. Där hittar du även mer information om plats och sista anmälningsdag. Föreläsningen är gratis.

Föreläsningen hålls även den 30 augusti klockan 9-12 samt klockan 13.30-16.30, i Nyköping. Den senare föreläsningen ges på somaliska och riktar sig främst till somalisktalande föräldrar. För mer information och anmälan till föreläsningarna den 30 augusti, klicka på respektive länk nedan.

Anmälan till föreläsning 30 augusti klockan 9-12 Öppnas i nytt fönster.
Anmälan till föreläsning 30 augusti klockan 13.30-16.30 Öppnas i nytt fönster.

Behöver du lämna återbud och avboka din plats, kontakta samordnare Ingvor Ekinge.

Om Fatumo Osman

Forskaren Fatumo Osman är medicine doktor med forskningsområde migration och föräldrastöd för utrikesfödda föräldrar. Hon disputerade vid Karolinska institutet hösten 2017 med sin avhandling ”Ladnaan” (att må bra), en utvärdering av ett kulturanpassat föräldrastöd till somaliska föräldrar. Fatumo är även sjuksköterska med inriktning mot folkhälsoarbete.

Fatumo arbetar vid Dalarnas högskola i ett samarbetsprojekt med universitet i Somalia och Bangladesh kring masterutbildning i sexuell och reproduktiv hälsa för barnmorskor och sjuksköterskor.

VAR:
Fullmäktigesalen i Stadshuset, Fristadstorget, Eskilstuna
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
22 aug 2018

Kontakt