Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

16 okt 2018 klocka 07.00 - 20.00

Studieresa Holistic management

OBS! Platser kvar

Nöt på bete

På uppdrag av Länsstyrelsen i Södermanland anordnar Hushållningssällskapet en studieresa på temat Holistic Management med inriktning mot betesdrift.

Holistic management är ett driftledningsverktyg som bidrar till att optimera ekosystemprocesser, ofta med hjälp av betesdjur.

Genom att planera betesdriften utifrån en helhetssyn och gynna en artrik flora och fauna går det att öka avkastningen på betet och samtidigt bidra till att marken inte blir lika känslig för vädersvängningar såsom torka och skyfall.

Resan går till Bältaregården, som ligger i Falköping, och drivs av Maria och Tomas Torsein. De bedriver Angusavel med ambitionen att uppfödningen ska vara så naturlig som möjligt. Läs gärna mer på deras hemsida: www.baltaregarden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Följ med på denna studieresa och lyssna till deras berättelse om hur de format sitt företag. Med på resan följer en växtodlingsrådgivare, en lantbruksdjursrådgivare och en naturvårdsrådgivare från Hushållningssällskapet.

Den gemensamma bussresan utgår från Södermanland (närmare platsangivelser kommer senare, flera upphämtningsplatser kan bli aktuella) och vi utnyttjar tiden på bussen för lite kortare föredrag från medföljande rådgivare samt till reflekterande och diskuterande grupparbete. 

Ungefärligt program: 07.00-11.00 bussresa inkl föredrag och övningar, 11.00-16.00 studiebesök inkl. lunch på Bältaregården, 16.00-20.00 hemresa inkl. gruppdiskussioner.
Vi kommer att vistas en del i fält och kläder efter väder rekommenderas. 

Anmälan

Anmäl dig till Frida Hedin, 018-560432 eller frida.hedin@hushallningssallskapet.se. Glöm inte att ange eventuella kostavvikelser.

Deltagaravgiften är 200 kr exkl. moms. Kostnad för mat tillkommer, mer information om detta senare. Avbokning senare än 15 dagar innan kursstart debiteras med full avgift.

Hjärtligt välkomna!

Aktiviteten ingår i Landsbygdsprogrammet för Sverige 2015-2019, som finansieras av EU och Länsstyrelsen i Södermanlands län


EU-flagga Jordbruksfonden
VAR:
Bältaregården Falköping
KOSTNAD:
500 kr
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
20 sep 2018

Kontakt