Jobba hos oss

Länsstyrelsen är en arbetsplats med mångsidig verksamhet. Vi är en kunskaps- och tillsynsorganisation med bred kompetens inom många olika områden.

Hos oss arbetar jurister, samhällsplanerare, kulturmiljöantikvarier, statsvetare, beteendevetare, ingenjörer, veterinärer, naturvetare, agronomer med flera.
Vårt dagliga arbete går ut på att se till att riksdagens och regeringens beslut genomförs i länet, samt att samordna olika intressen och föra fram invånarnas behov för att få en bra utveckling när det gäller arbete, service och miljö.

Det finns många fördelar med att jobba hos oss på Länsstyrelsen i Södermanlands län. Utöver att vi sitter i moderna lokaler centralt i Stockholm, har vi bra anställningsvillkor. Vissa hänger samman med att vi är en statlig myndighet, medan andra är mer specifika för just vår arbetsplats.

Vi erbjuder bland annat:

  • Flexibla arbetstider
  • Lång semester: 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder
  • Några lediga halvdagar per år i samband med röda dagar
  • En friskvårdstimme i veckan på betald arbetstid
  • Friskvårdsbidrag, 1 500 kr/år
  • Föräldrapenningtillägg (10 %) utöver föräldrapenningen som Försäkringskassan betalar ut
  • Möjlighet att arbeta deltid till dess att barnet fyllt 12 år
  • Subventionerad ersättning för läkarbesök och läkemedel
  • Rökfri arbetstid
  • Friskvård

Hälsosam livsstil

För att uppmuntra och stimulera till ett friskt och hälsosamt liv med balans mellan arbete och fritid har vi ett friskvårdsprogram. Utöver att du erbjuds en timmes friskvård per vecka under arbetstid och friskvårdsbidrag, kan du köpa motionskort till subventionerat pris.

Vi är också stolta över att kunna erbjuda massage till subventionerat pris i våra egna lokaler, och du deltar gratis i olika hälsofrämjande aktiviteter som Länsstyrelsen anordnar, till exempel olika föredrag, jogginggrupp, körsång och innebandy.

Dessutom finns möjlighet att delta i olika motionslopp, där vi står för anmälningsavgiften.

Till Arbetsgivarverkets information om förmåner och villkor för statligt anställdalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Är du intresserad av att göra praktik eller examensarbete på Länsstyrelsen?

Länsstyrelsen i Södermanlands län är, som arbetsgivare och verksamhet, mån om att skapa möjligheter för praktikanter, studenter och ungdomar. Många är också intresserade av att praktisera hos oss, vilket vi är glada för. Dessvärre kan vi dock bara ta emot ett fåtal av alla som söker praktik.

Nyanlända och funktionshindrade

Vi prioriterar just nu praktikanter från programmen för nyanlända samt funktionshindrade. Där samarbetar vi med Arbetsförmedlingen. Är du intresserad av den typen av praktik sker kontakten via Arbetsförmedlingen.

Skicka e-post till: solna@arbetsformedlingen.se eller ring 010-487 63 95.

Övrig praktik

Av försäkringsskäl kan vi bara ta emot praktikanter som anvisas av Arbetsförmedlingen eller utbildningssamordnare där du som söker är försäkrad.

Vill du göra en intresseanmälan till praktik eller examensarbete (annan än för nyanlända eller funktionshindrade), kan du göra det under Lediga jobb på sidan Jobba hos oss. Där får du beskriva din inriktning, omfattning på praktiken eller examensarbetet och när den/det är tänkt att äga rum. Vi hör i så fall av oss om vi ser en möjlighet att ta emot dig.

Med bred kompetens, stort engagemang och helhetssyn samordnar vi arbetet för en långsiktigt hållbar utveckling – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, arbetsmarknad, kompetensförsörjning, näringsliv, social utveckling, djur­skydd, beredskap, jämställdhet, integration, infrastruktur och bostäder.

Många olika kompetenser

Hos oss arbetar jurister, samhällsplanerare, socionomer, kulturmiljöantikvarier, statsvetare, biologer, ingenjörer, veterinärer, arkitekter, agronomer, geoekologer och många fler. Vi är cirka 180 medarbetare.

Länsstyrelsen i Södermanlands län står för ett inkluderande och icke-diskriminerande förhållningssätt. Detta gäller såväl i externa sammanhang som internt mellan länsstyrelsens medarbetare. Exempelvis genomgår alla våra medarbetare utbildning i mänskliga rättigheter och jämställdhetsintegrering.

I medborgarens tjänst

För oss på Länsstyrelsen, liksom för alla statsanställda, finns grundläggande principer som är utgångspunkten för allt vårt arbete.

Vi som arbetar på Länsstyrelsen i Södermanlands län har tillsammans också identifierat tre viktiga värden, Helhetssyn, Ansvar och Respekt. Som vi sammanfattar i Vi HAR D.

Mer om statsanställdas värdegrundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Arbetsgivarverkets webbplats)
 
 

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping