Länsstyrelsen söker nya vandrarhemsvärdar till Sävö

Länsstyrelsen söker nya vandrarhemsvärdar till STF-vandrarhemmet Sävö i Sörmlands skärgård. Vandrarhemmet ligger i Sävö naturreservat som förvaltas av Länsstyrelsen och är ett populärt vandrarhem och resmål.

Vandrarhemmet är inhyst i gamla lotsbostäder och har ett fint läge intill inomskärsfarleden. Verksamheten består av ett vandrarhem med 35 bäddar, en enklare samlingslokal i en bod vid vattnet och ett lotsmuseum i den gamla Lotsvaktstugan. På vandrarhemmet finns ett tillagningskök med möjlighet att ha fruskostservering/café. Sörmlandskustens naturskola har tillgång till vandrarhemmet under 10 veckor under terminstid.

Mer information finns i dokumentet under Relaterad information nedan.

Anläggningen ägs av Naturvårdsverket och verksamheten drivs genom franchiseavtal med STF som lyder under lagen om hotell- och pensionatsrörelse. Tillträde 1 januari 2021.

Sökande bör ha erfarenhet från liknande verksamhet och av att driva företag, ha tillgång till båt och tillstånd att köra gäster till och från ön. Länsstyrelsen lägger stor vikt vid gott värdskap och bra samarbete.

Skriftlig ansökan med CV och en långsiktig affärsplan skickas till Länsstyrelsen i Södermanlands län, Anna Ingvarson, 611 86 Nyköping senast 2020-09-14. Märk kuvertet med ”Vandrarhemsvärd Sävö”.

Kontakt