Landshövdingestafetten

Inför Sveriges första friluftslivets år 2021 har landshövdingen i Uppsala län, Göran Enander, bjudit in sina landshövdingekollegor på länsstyrelserna att delta i en landshövdingestafett genom att genomföra en eller flera friluftslivsaktiviteter i sitt län.

Syftet med landshövdingestafetten är att uppmärksamma Friluftslivets år, friluftslivets betydelse för folkhälsa och de friluftspolitiska målen.

Med aktiviteter över hela Sverige och under hela året vill länsstyrelserna även synliggöra Sveriges samtliga 21 läns stora variation av fina natur- och kulturområden med möjlighet att utöva friluftsliv i året om, den stora bredden av friluftsaktiviteter med fokus på det hållbara, enkla och tätortsnära friluftslivet samt att friluftsliv kan utövas av alla.

Stafetten invigs under friluftslivets års invigningsvecka i januari (16 till 24/1) och aktiviteterna genomförs sedan runt om i landet under hela året.

Följ stafetten i sociala medier över hela landet under #landshövdingestafetten och i länsstyrelsens övriga kanaler.

Friluftsaktiviteter med landshövdingen i Sörmland

Beatrice Ask, landshövding i Södermanlands län, fick chansen att prova hundspann med släde i Ryssbergen utanför Nyköping, medan det fortfarande fanns lite snö kvar under sportlovet.

Se filmen här när Beatrice åker hundspann!

Syntolkning till filmen finns på vår Youtubekanal. Länk till annan webbplats.

Hör Beatrice Ask, landshövding i Södermanlands län, prata om friluftslivet i Sörmland och vilka aktiviteter som går lätt att hitta på runt om i länet.

Syntolkning av filmen finns på vår Youtubekanal som du hittar via den här länken. Länk till annan webbplats.

Friluftslivets år 2021 med alla landshövdingar

Alla landshövdingar i Sverige medverkar i en gemensam film som Länsstyrelsen i Uppsala län har tagit fram om starten på Friluftslivets år.

Kontakt

Maria Rolf

Friluftslivssamordnare