Stuguthyrning

Stendörrens fiskarställe ligger vackert beläget på en ö vid farleden bara några hundra meter från fastlandet. Här kan du tillbringa en härlig sommarvecka under lite enklare förhållanden. Eller kanske några dagar under hösten då tystnaden och lugnet har sänkt sig över skärgården.

Stugorna på Ekholmen som kan hyras under sommarhalvåret, stora stugan till vänster och lilla stugan till höger.

Det finns två olika stugor att hyra. Den lilla stugan har 4 bäddar och den stora stugan har 6 bäddar. Stugorna har enkel standard utan el och vatten. De värms upp genom vedeldning eller fotogenelement. Matlagningen görs på järnspis eller gasolspis. Vatten finns att hämta i en pump på gården. Roddbåt ingår i hyran.

Mer information om stugornas standardPDF

Tider och priser

Högsäsong

Under högsäsong (vecka 24–34) kan du bara hyra stugorna veckovis (måndag till söndag). Eftersom intresset brukar vara stort lottar vi ut veckorna.

För att anmäla intresse för att hyra stuga under högsäsong behöver du fylla i ett formulär. Anmälningstiden för högsäsong 2020 var den 15 januari till 29 februari 2020. Anmälan är nu stängd för i år.

Efter 29 februari lottar vi vilka personer som får hyra stugorna. Sedan kontaktar vi dem och bekräftar bokningen.

Nytt för i år är att vi inte har någon väntelista för avbokningar. Avbokade veckor kommer iställes att öppnas upp som bokningsbara i bokningskalendrarna för lågsäsong nedan, så håll utkik här om du är intresserad av en återbudsvecka!

Storhelger och lov

Under storhelger och lov kan du hyra stuga per vecka eller dygn. Eftersom intresset brukar vara stort lottar vi ut veckorna. Det gäller dessa perioder:

  • vecka 15 och 16 – Påsklov
  • fredag 30 april till söndag 3 maj – Valborg
  • torsdag 21 maj till söndag 24 maj – Kristi himmelsfärd
  • vecka 44 och 45 – Höstlov
  • vecka 52, 53 samt vecka 1 2021 – Jul, nyår samt trettonhelgen

För att anmäla intresse för att hyra stuga under storhelger och lov behöver du fylla i ett formulär. Anmälningstiden för högsäsong 2020 var den 15 januari till 29 februari 2020. Anmälan är nu stängd för i år.

Efter 29 februari lottar vi vilka personer som får hyra stugorna. Sedan kontaktar vi dem och bekräftar bokningen. 

Lågsäsong

Under lågsäsong kan du även hyra stugorna per dygn, dock som längst 7 dygn i sträck. För att hyra stuga fyller du i ett formulär för bokningsförfrågan. Bokningen av lågsäsongen 2020 startar den 15 januari och är öppen året ut. Formuläret för lågsäsong finns häröppnas i nytt fönster. Tilldelningen sker i turordning.

Observera att lilla stugan bara kan hyras under sommarhalvåret (från påskveckan till sista oktober). Stora stugan kan hyras från påsk fram till nyår med reservation för isläget.

I google-kalendrarna nedan kan du se när lilla respektive stora stugan är ledig under lågsäsong. Här kommer vi även att ledigmarkera dagar eller veckor om vi får återbud under högsäsong och storhelger. Använd formuläret för lågsäsong även för dessa förfrågningar.

Vi försöker hålla kalendrarna uppdaterade men reserverar oss för eventuella skrivfel eller missar.

Öppna kalender för Lilla stugan här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppna kalender för Stora stugan här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Priser

Högsäsong vecka 24–34

Pris lilla stugan: 3 500 kronor per vecka
Pris stora stugan: 5 000 kronor per vecka

Lågsäsong inklusive storhelger och lov


Stora stugan

Lilla stugan

1 natt

750 kr

450 kr

2 nätter

1500 kr

900 kr

3 nätter

2250 kr

1350 kr

4 nätter

3000 kr

1800 kr

5 nätter

3750 kr

2250 kr

6 nätter

4000 kr

2500 kr

7 nätter

4500 kr

2700 kr

 

Kontakt

Naturum

0155-263180
Aktiv under säsong maj till september. Övrig tid telefonsvarare.

Johanna Öhr

Naturumföreståndare