Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

KALENDER

Miljö och vatten

Vattenveckan 2021 – för att vatten är mer än bara vatten!

I augusti är det dags för årets vattenvecka då vi uppmärksammar vattenfrågor på olika sätt. Vill du veta mer och är intresserad av att medverka med en egen aktivitet? Här hittar du all information.

Bo och leva

Ny information till privatpersoner gällande solcellsstödet

Här finns senaste informationen till privatpersoner angående solcellsstödet och vårändringsbudgeten. Sidan uppdateras i takt med att Länsstyrelsen får mer information.

Foto: Länsstyrelsen

Ärendeservice stängt på torsdag eftermiddag

Den 17 juni mellan klockan 14.00-16.30 håller ärendeservice stängt för besök och telefonsamtal. Vi hänvisar till mejl under eftermiddagen, och öppnar igen från klockan 08.00 den 18 juni.

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Lokalhyresstödet är öppet för ansökningar

Hyresvärdar som gett rabatt på lokalhyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin, kan ansöka om lokalhyresstöd. Stödet gäller för perioden januari – mars och handläggs av länsstyrelsen.

Om oss

Granskogens marksvampar hotas av granbarkborren

Vi har i en ny studie undersökt den fridlysta bombmurklan, för att se om den hotas av granbarkborrarnas framfart i Södermanland. Resultaten är nedslående.

Djur

Fågelinfluensa i Södermanland

Under våren har flera fall av fågelinfluensa konstaterats i Sverige, både hos vilda och tama fåglar. I Södermanland har smitta konstaterats hos vilda fåglar. Här finns mer information.

NYHETER

 • 2021-06-15

  Fortsatt underskott på bostäder i länet

  Södermanlands samtliga nio kommuner gör för sjätte året i rad bedömningen att det är underskott på bostäder i kommunerna som helhet. Länet har under det senaste året haft hög bostadsproduktion men det finns sedan flera år ett ackumulerat behov av bostäder som fortfarande kvarstår, enligt Länsstyrelsens nya rapport om läget på bostadsmarknaden.
 • 2021-06-11

  Ny skrift lyfter fram arbetet med vårt kulturarv

  Sveriges 21 länsstyrelser har tillsammans tagit fram skriften ”Nyttan med kulturmiljö” om landets kulturmiljöer och det ar...
 • 2021-06-11

  Granskogens marksvampar hotas av granbarkborren

  Länsstyrelsen har i en ny studie undersökt den hotade bombmurklan för att se om den hotas av granbarkborrarnas framfart i ...
 • 2021-06-09

  Omhändertagna hundar säljes

  Länsstyrelsen har omhändertagit hundar med stöd av djurskyddslagen. Mer information om hundarna och hur du kan gå tillväga...