Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

Fotograf: Lars Jansson

Stöd till jordbruk och landsbygd

I år förnyas jordbrukspolitiken i Sverige. Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden ska bland annat öka konkurrenskraften och hållbarheten i svenskt jordbruk. Kommuner, företag, föreningar och andra organisationer kan få stöd för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden. Fotograf: Lars Jansson.

KALENDER

 • 29 30 mar 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Studieresa för unga lantbrukare Välkommen på en ungdomsresa tillsammans med Lantmännen och LRF Ungdomen i Sörmland! Vi kommer besöka Lantmännen Maskins Fendtcenter i Vara, Framtidsgården Bjertorp och Nötcenter Viken.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 30 mar 2023 Klocka som ikon 08.30 - 15.00
  Kurs i att beräkna växtnäringsbalans En växtnäringsbalans visar skillnaden mellan tillförd och bortförd växtnäring på gården och kan visa på både underskott och överskott av växtnäring.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 30 mar 2023 Klocka som ikon 09.00 - 09.50
  Digital friluftsfrukost. Naturlek och äventyr för barn och unga.  Kommuner berättar: Naturlek och äventyr för barn och unga. Börja arbetsdagen på bästa sätt och få tips och inspiration till hur du kan arbeta med friluftsliv i din kommun!

  Anmäl dig här – senast 28 mars

 • 18 apr 2023 Klocka som ikon 09.30 - 16.30
  Att sälja med stolthet-prissättning och säljstrategier för ditt landsbygdsföreta... Har du en bra produkt eller tjänst, men har svårt att hitta kunder? Tycker du att det är svårt att ta betalt, utifrån både nedlagd tid och vad produkten är värd?Då är du inte ensam. Att få fram en bra...

  Anmäl dig här – senast 26 mars

Om oss

Kungaparets jubileumsbesök i Nyköping

Den 9 februari besöker H.M. Konungen Södermanland och residensstaden Nyköping, som en del av firandet av 50 år på tronen.

Djur

Älgjakt 2022

Den 8 oktober startade älgjakten i länet. Här finns information om jakttider, fällavgifter, hur du rapporterar fälld älg och hur du ska slutrapportera älgjakten.

Skärpt läge - podd om civilt försvar

Lyssna på länsstyrelsernas podd "Skärpt läge" som hanterar frågor som civilt försvar, Sveriges beredskap, försvarsvilja och hemberedskap.

NYHETER

 • 2023-03-08

  Nya medlemmar i Miljö- och klimatrådet

  Nyköpingsåarnas vattenvårdsförbund (NVVF) har valts in som nya medlemmar i Södermanlands miljö- och klimatråd, som nu best...
 • 2023-02-28

  Fyra miljoner till utbildningsprojekt ska snabba på vägen till jobb inom hälso- och sjukvården för nyanlända

  Länsstyrelserna har återigen fått i uppdrag att fördela pengar till projekt som anordnar utbildningar för nyanlända, asyls...
 • 2023-02-16

  Ny metod för vattenvårdsplanering på hästgård

  Driver du hästgård och vill ta ett helhetsgrepp om miljön? Nu finns en ny specifik metod för hästhållare och deras rådgiva...