Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

Information om covid-19

Här hittar du information om coronaviruset covid-19 och länkar till ansvariga myndigheter.

KALENDER

Om oss

Ny ansökningsomgång för stöd till näringsidkare

Nu startar en ny ansökningsomgång för omsättningsstöd för enskilda näringsidkare. Det vänder sig till personer som har varit sjukskrivna eller föräldralediga. Sista ansökningsdag är 15 januari 2022.

Bo och leva

Ny information till privatpersoner gällande solcellsstödet

Här finns senaste informationen till privatpersoner angående solcellsstödet och vårändringsbudgeten. Sidan uppdateras i takt med att Länsstyrelsen får mer information.

Djur

Nytt fall av fågelinfluensa i Södermanlands län

Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) i Uppsala har konstaterat högpatogen fågelinfluensa hos tama höns i Flens kommun. Prover transporterades till Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA).

Stendörren 50 år logga.

Besöksmål

Stendörrens naturreservat fyller 50 år

Sökes: dina upplevelser från Stendörren. En sagolik bild av solnedgången? Ett frieri? En speciell utflykt med familjen? Dela med dig av din upplevelse till Stendörrens jubileumsutställning.

Foto: Elin
Hultman

Om oss

Årets uppföljning av miljömålen är här

Varje år gör alla 21 länsstyrelser en miljömålsuppföljning som visar hur det egna länet ligger till för att nå de 16 miljömålen och vilka åtgärder som genomförts. Årets uppföljning är nu här.

Stendörren

Besöksmål

Nu kan man anmäla intresse för att hyra stuga på Stendörren

Nu kan du anmäla intresse för att hyra stugorna på Stendörren i sommar och under storhelger under våren. Fyll i anmälningsformuläret senast den 15 februari så är du med i utlottningen!

NYHETER

 • Tillsammans med näringslivet mot brott och otrygghet.
  2022-01-12

  Tillsammans med näringslivet mot brott och otrygghet

  Idag lanseras en ny guide framtagen av Polisen, Brå, Länsstyrelserna och Svenskt Näringsliv som heter Tillsammans med näringslivet mot brott och otrygghet. Guiden är ett komplement till Samverkan i lokalt brottsförebyggande arbete, som togs fram av SKR, Brå och Polisen 2020.
 • 2022-01-12

  Nya restriktioner införs för verksamheter

  Idag, den 12 januari 2022, införs skärpta restriktioner för verksamheter på grund av att smittspridningen ökat drastiskt s...
 • 2022-01-05

  Många butiker har missat återinförda restriktioner

  Den 23 december skärptes kraven på åtgärder som verksamheter behöver göra för att motverka spridning av covid-19. Det hand...
 • 2021-12-30

  Ett fall av fågelinfluensa i Södermanlands län

  Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) i Uppsala har konstaterat högpatogen fågelinfluensa hos tama höns i Flens kommun...