Nu kan du söka investeringsstöd för klimatsatsningar

Den 3 - 11 juni genomförs en ny ansökningsomgång till Klimatklivet för övriga klimatklivsåtgärder, det vill säga insatser som minskar klimatutsläppen och samhällets klimatpåverkan. Du kan söka stöd för konkreta klimatsatsningar inom exempelvis transporter, industri, bostäder, lokaler, stadsbyggnad och energi.

Här kan du läsa mer om vem som kan söka stödet och hur det går till.

KALENDER

 • 14 jun 2024 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Kurs om att sköta och förvalta alléer En kursdag om hur du sköter och förvaltar din allé.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 26 27 jun 2024 Klocka som ikon För tider, se program
  Studieresa till framtidens lantbruk LRF Södermanland i samarbete med Greppa Näringen i Södermanlands och Stockholms län arrangerar en bussresa till lantbruksmässan Borgeby fältdagar den 26 till 27 juni. Med temat framtidens lantbruk vil...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 03 aug 2024 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Slåtterkurs vid Veckla äng Välkommen till en praktisk kurs där vi lär oss mer om ängar och slåtter med lie.Lien var under lång tid ett viktigt redskap i arbetet med att bärga vinterfoder till djuren från ängarna. Den som kan ko...

  Anmäl dig här – senast 30 juli

 • 18 sep 2024 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Samverkanskonferens om bortförda barn, Katrineholm Hur kan myndigheter motverka att barn och unga förs utomlands mot sin vilja, vilket kan innebära risk för barn- eller tvångsäktenskap, könsstympning eller uppfostringsresa.

  Anmäl dig här – senast 11 september

Besöksmål

Många aktiviteter på naturum Stendörren

Naturum Stendörren erbjuder spännande och intressanta aktiviteter för både stora och små besökare. Ta del av guidningar, utställningar, håvning, lär dig grunderna i pilflätning och mycket mer.

Samhälle

Val till Europaparlamentet 2024

Söndagen den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. Här finns mer information om hur valet går till samt vad Länsstyrelsen ansvarar för.

Natur och landsbygd

Kontrollerade naturvårdsbränningar

Länsstyrelsen planerar att genomföra kontrollerade naturvårdsbränningar i fyra områden under 2024. Bränningen är en del av skötseln och vi gör den för att gynna många växt- och djurarter.

Natur och landsbygd

Granbarkborren orsakar att träd faller - var försiktig!

Insekten granbarkborre har angripit många granar. Träden kan därför lättare ramla. Var försiktig och uppmärksam när du är ute! Vi arbetar med att hantera angrepp i skyddad natur.

Samhälle

Sök bidrag för energieffektivisering i småhus

Bor du i en villa eller ett småhus som värms upp med el eller gas? Då kan du få ekonomiskt stöd för att göra ditt hus mer energieffektivt, när du exempelvis gör en värmesystemsåtgärd.

Samhälle

Säkerhetsläget

Med anledning av de krig som pågår i världen känner många en oro. Här samlar vi information samt viktiga länkar med anledning av det säkerhetspolitiska läget.

NYHETER

 • 2024-06-07

  Vi tar hand om din röst efter EU-valet

  Det är slutspurt i EU-valet. Förtidsröstningen har pågått i ett par veckors tid och på söndag, den 9 juni, öppnar vallokalerna. Ett preliminärt valresultat presenteras redan under söndag kväll. Följande dag börjar Länsstyrelsen arbetet med att sammanställa ett slutgiltigt resultat. Då räknas rösterna på nytt.
 • 2024-06-06

  Glad Nationaldag – hälsar landshövding Beatrice Ask

  Idag den 6 juni firar vi Sverige. Sedan 1983 är det Sveriges Nationaldag, många är lediga och den svenska flaggan vajar ru...
 • 2024-05-28

  Landsbygdsriksdagen 2024 visade vägen för lokal mat och dryck

  Att servera över 5000 måltider med endast lokala råvaror under en nationell konferens, är det möjligt? Ja, det har Landsby...
 • 2024-05-27

  Landsbygdsriksdagen 2024 satte fokus på sörmländska lantföretagare

  Fokus mot framtidens landsbygder – det sammanfattar Landsbygdsriksdagen 2024 som arrangerats i Sörmland under helgen. Konf...

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss