Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

Kvinna håller i en mobiltelefon utomhus

Oro för omvärldsläget

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här samlar vi några länkar till relevant information.

KALENDER

Miljö och vatten

Hur långt har våren kommit där du bor?

Nu vill vi ha din hjälp! Varje år genomförs Vårkollen där vi vill ha hjälp av allmänheten att rapportera in hur långt våren har kommit. Hur ser det ut just hos dig?

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Klimatklivet.

Miljö och vatten

Sök stöd från Klimatklivet

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Ansök under Klimatklivets ansökningsperiod 3-18 maj eller extra ansökningsperiod för publik laddinfrastruktur 23 maj-7 juni.

Logotyp för Stendörrens 50-års jubileum i blå och guldfärgad text. 

Besöksmål

Stendörrens naturreservat fyller 50 år

Stendörrens naturreservat bildades 1972 och fyller 50 år i år. Det kommer firas på olika sätt så håll utkik här och i våra sociala kanaler!

Besöksmål

Nu har naturum Stendörren öppnat!

Nu kan du besöka naturum Stendörren, vackert beläget längst in i Stendörrens naturreservat vid gården Aspnäset. Här finns något för alla att göra, stor som liten!

Miljö och vatten

Anmäl vattenverksamhet

Ska du anlägga en brygga, leda bort vatten eller utföra någon annan vattenverksamhet? Då kan du behöva anmäla åtgärden till Länsstyrelsen eller ansöka om tillstånd för den.

NYHETER

 • Länsstyrelsen i Södermanlands läns logotyp med länsvapnet som föreställer en grip till vänster och text till höger.
  2022-05-10

  Lägesbild för Södermanlands län

  Länsstyrelsen har i uppdrag från regeringen att redovisa en samlad lägesbild för länet med anledning av den ryska invasionen av Ukraina. I lägesbilden redovisas vilken påverkan som invasionen har på samhället, åtgärder som länsstyrelsen och andra aktörer vidtagit och länets behov av information, samverkan och åtgärder.
 • 2022-05-06

  Naturum Stendörren öppnade för säsongen med vernissage

  Den första maj öppnade naturum Stendörren för säsongen. Som en del av reservatets 50-årsfirande bjöd länsstyrelsen in till...
 • 2022-05-04

  Nytt samverkansprojekt i Strängnäs ska gynna pollinerande insekter

  Länsstyrelsen i Södermanlands län har beviljats projektstöd från Naturvårdsverket för att genomföra restaureringsåtgärder ...
 • 2022-05-03

  Lägesbild för Södermanlands län

  Länsstyrelsen har i uppdrag från regeringen att redovisa en samlad lägesbild för länet med anledning av den ryska invasion...