Aktuella vädervarningar i Södermanlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

Ska du ut och resa under sportlovet?

Se till att inte sprida afrikansk svinpest till vildsvin. Släng alltid dina matrester i ett förslutet sopkärl. Om sopkärlet på rastplatsen är fullt, ta med dig ditt avfall och släng när du kommer fram.

Viruset som orsakar svinpesten kan finnas i köttprodukter och kan överleva under lång tid. Därför är det viktigt att inte lämna kvar matrester på marken efter en picknick eller på rastplatsen. Tillsammans stoppar vi svinpesten.

KALENDER

 • 07 08 mar 2024 Klocka som ikon 09.00 - 16.30
  Kurs i fönsterrenovering Miljö, ekonomi, kvalitet, utseende och kulturhistoria - allt talar för att ta
  väl hand om dina gamla fönster. Vi går igenom grunderna i traditionell
  fönsterrenovering. Ta gärna med ett eget fönster att ...

  Anmäl dig här – senast 4 mars

 • 07 mar 2024 Klocka som ikon 09.30 - 16.30
  Praktisk och teoretisk ullkunskap för dig som fårägare, Hallstavik Välkomna till en kurs i praktisk och teoretisk ullkunskap för att höja värdet på dina fårs ull. Kursen riktar sig till aktiva företagare inom fårproduktion med stora ambitioner för ullen som råvara.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 07 mar 2024 Klocka som ikon 09.30 - 17.00
  Ledarskap - bli en bättre ledare för dig själv och andra, dag 2 Hjälmargården Att kunna leda sig själv, leda personal och leda företaget är nyckeln till att skapa ett framgångsrikt företagande och en attraktiv arbetsplats. Ledarskapskursen ger dig kunskaper och verktyg som du d...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 15 mar 2024 Klocka som ikon 09.00 - 09.45
  Digital friluftsfrukost – samverkan kring vandringsleder Hur kan flera kommuner samverka kring vandringsleder som går över kommungränser? Välkommen till en digital friluftsfrukost där kommuner berättar om just samverkan kring vandringsleder.

  Anmäl dig här – senast 11 mars

Samhälle

Gör ditt hus energieffektivt

Bor du i en villa eller ett småhus som värms upp med el eller gas? Då kan du få ekonomiskt stöd för att göra ditt hus mer energieffektivt.

Natur och landsbygd

Ansök om jordbrukarstöd

Mellan den 8 februari och den 11 april kan du göra en samlad ansökan om jordbrukarstöd, så kallad SAM-ansökan. Du kan få stöd för att du sköter mark och djur eller gör åtgärder som är bra för miljön.

Samhälle

Säkerhetsläget

Med anledning av de krig som pågår i världen känner många en oro. Här samlar vi information samt viktiga länkar med anledning av det säkerhetspolitiska läget.

NYHETER

 • 2024-02-19

  Länsstyrelsen bjuder in till samråd om stöd till publik laddinfrastruktur via Klimatklivet

  Hur ser behovet av publik laddinfrastruktur ut inom Södermanlands län? Länsstyrelsen bjuder in till samråd inför Klimatkli...
 • 2024-02-16

  Vargjakten i Södermanland är avslutad

  Vargjakten i Södermanlands län som pågått sedan den 2 januari avslutades igår den 15 februari. Under licensjakten fälldes ...
 • 2024-02-12

  Nu kan du söka stöd för vätgastankstationer

  Mellan den 12 och 21 februari går det att ansöka om ekonomiskt stöd till publika tankstationer för vätgas. Stödet är ett i...

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss