Snöfall i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Skåne är högriskområde för fågelinfluensa

Har du fåglar eller höns som går utomhus? Skåne är från 27 november ett högriskområde för fågelinfluensa. Högriskområdet är till för att skydda fågelbesättningar. Du som har en kommersiell fjäderfäbesättning ska hålla fåglarna inomhus. Du som har andra fåglar i fångenskap, som hobbyfåglar, ska hålla dem inhägnade och se till att de utfodras inomhus eller under skydd ute.

KALENDER

Kor i hage med fost

Djur

Skydd för djur som går ute

Från den 20 november ska djur i hela Skåne som går ute ha skydd. Skyddet ska vara tillräckligt stort för alla djuren och ska generellt bestå av tre hela väggar och ett tak.

Landskap i dimma.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Kommuner, företag, föreningar och andra organisationer kan få stöd för att utveckla landsbygden.

Älg i gräsmark.

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten. Här finns information om det.

NYHETER

 • 2023-11-29

  Vi söker Biträdande Notarius publicus i Helsingborg

  Uppdraget som biträdande notarius publicus i Helsingborgs kommun är ledigt att söka.
 • 2023-11-22

  Uppföljning av kommunernas och regionernas funktionsrättsarbete

  Under 2023 har länsstyrelserna gjort regionala kartläggningar av kommunernas och regionernas strategiska funktionsrättsarb...
 • 2023-11-17

  En vecka fri från våld

  I år infaller En vecka fri från våld vecka 47 och Länsstyrelsen Skåne samlar här olika initiativ och insatser som genomför...

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss