Aktuella varningsmeddelanden i Skåne länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Smart landsbygd nr 1 2019

Om publikationen

Löpnummer:
1
Diarienummer:
Inget värde angivet
ISBN/ISSN-nr:
Inget värde angivet
Publiceringsår:
2019
Sidantal:
44
Publikationstyp:
Tidning
Framsida på Smart landsbygd nr 1 2019. En svart angusko.

Smart landsbygd ges ut två gånger per år och riktar sig till lantbrukare och företagare på den skånska landsbygden. Vi erbjuder kurser och rådgivningar inom områdena ekologisk produktion, ett rikt odlingslandskap samt skapa nya jobb.

Välkommen att läsa 2019 års första nummer av Smart landsbygd!

Samspelet mellan växter och djur, stora som små, måste vara i balans. Vi har intervjuat professor Katarina Hedlund som berättar hur organismerna som lever i marken är viktiga för markens bördighet.
Vi vill även visa hur några av våra lantbrukare använder sig av samspelet för att få ett hållbart lantbruk.
Exempelvis har vi Jens Fjelkner som låter korna gödsla och samtidigt trampa ner näring till alla smådjur och mikroorganismer som lever på och i jorden. Läs också om bröderna Larsson som med innovativa metoder sprider gödsel på ett varsamt sätt för att minska markpackningen.

Vi lanserar även "Smart business"!

Vill du få hjälp att utforska nya affärsmöjligheter tillsammans med kreativa idécoacher som har egen erfarenhet av att utveckla affärsidéer på landsbygden? Spana då in artiklarna om våra idécoacher Anja Persson och Jens Thulin. De är drivande företagare som utnyttjar landsbygdens resurser och utmanar vedertagna tankesätt.

Trevlig läsning och kom ihåg att anmäla dig till vårens många aktiviteter och ta gärna med dig en kompis! Ung som gammal!

Vill du också e-prenumerera på Smart landsbygd kan du anmäla dig här.

Är du lantbrukare eller företagare på landsbygden men får inte vårt nummer av Smart landsbygd kan du lämna meddelande till berörd brevbärare via PostNords webbplats. Länk till annan webbplats.

Kontakt