Risk för skogsbrand i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Så hanterar du havsöring vid återutsättning

Fiskare i vatten med texten: Havsöring – sportfiske och återutsättning

Många uppskattar att fiska efter havsöring och andra fiskar längs våra kuster. Men ibland får man en fisk på kroken som man inte får eller vill ta upp. Tillsammans med länsstyrelserna i Blekinge, Kalmar och Gotland, samt Uppsala universitet, har vi tagit fram instruktionsfilmer om hur du kan gå tillväga när du ska släppa tillbaka en fisk i havet.

Sportfisket efter havsöring längs våra kuster ökar stadigt i popularitet. Våra kuster bjuder på unika naturupplevelser och bra chanser att fånga havsöring. Men du som fiskar har en del regler att hålla reda på. Bland annat minimimått, fångstbegränsningar, fredningsområden och fredningstider. Du kan läsa mer om vad som gäller för den kuststräcka du tänker fiska på svenskafiskeregler.se.

Svenska fiskeregler Länk till annan webbplats.

När du fiskar havsöring kan du behöva släppa tillbaka fisk som du inte får eller vill behålla. Länsstyrelserna i Skåne, Gotland, Blekinge och Kalmar tillsammans med Uppsala universitet, Campus Gotland har gjort en film om hur du på bästa sätt hanterar din fisk som du ska släppa tillbaka.

Filmen, HAVSÖRING -Sportfiske & återutsättning, finns som en längre sammanhängande film men även som kortfilmer där du kan ta del av olika tips för att hantera den fisk som ska släppas tillbaka så skonsamt som möjligt.

Filmer om havsöring – Sportfiske och återutsättning

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss