Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu börjar arbetet med att se över jordbruksmark

Skånska åkrar.

Information om uppföljningen av jordbruksmark med digital teknik, brev om avvikelser, en ny app för lantbrukare att fotografera sina marker med och viktiga datum att tänka på.

Från och med 2023 kommer all jordbruksmark följas upp genom satellitanalys. Om Jordbruksverket ser skillnader mellan satellitbilderna och det du har angett i din SAM-ansökan, så får du ett brev från Länsstyrelsen. Då behöver du ändra i SAM-ansökan eller skicka in foton på din mark med Jordbruksverket nya app Geofoto.

Uppföljning av jordbruksmark med satellitbilder, Jordbruksverket Länk till annan webbplats.

Brev från Länsstyrelsen vid avvikelser

Om analysen visar på några avvikelser för skiftesanvändningen på dina skiften kommer du som sökande att få första brevet från oss på Länsstyrelsen runt den 3 juli.

Du kan få brev om uppföljning av jordbruksmark fler gånger beroende på när avvikelserna hittas. I början av augusti och i början av oktober skickar vi ut ytterligare brev med de skiften som har avvikelser som gäller skiftesanvändningen eller som saknar aktivitet. I brevet står också vad du ska göra för att undvika avdrag. Är dina skiften godkända får du inget brev.

Om du får ett brev har du som sökande möjlighet att anpassa din ansökan för att undvika avdrag på stödet. Om du får ett brev om avvikelser på ett skifte där du anser att villkoren är uppfyllda kan du skicka in ett foto med hjälp av med hjälp av appen Geofoto som Jordbruksverket nyligen lanserat.

Appen Geofoto finns i App Store (iphone) och i Play Butik (android). Appen fungerar inte lika bra på en surfplatta. På Jordbruksverket hemsida finns det information och filmer om hur du använder appen.

Så använder du appen Geofoto, Jordbruksverket Länk till annan webbplats.

Åtgärder om du får ett brev

VIKTIGT: Om du får ett brev angående uppföljning av jordbruksmark är det viktigt att du så snart som möjligt efter att du fått brevet gör någon av de åtgärder som föreslås i brevet. Om du inte gör någon åtgärd alls kommer skiftet att vara underkänt vilket kommer att påverka din stödutbetalning. Du har fram till 31 augusti på dig att göra en åtgärd för skiftesanvändningen, och fram till 31 oktober på dig att visa att en aktivitet har utförts på de aktuella markerna som står omtalade i brevet. Ju snabbare du skickar in ett resultat desto större chans är det att du får utbetalt för din ansökan i tid.

Vi ses på Borgeby fältdagar 28-29 juni

Som så många andra kommer även vi vara på plats i Borgeby. Handläggare och kontrollanter för jordbrukarstöd kommer finnas på plats i vår monter, M45, (nära både Gropen, utkikstornet och Jordbruksverkets monter). Och för er som inte har möjligheten att träffa oss där, så är ni alltid välkomna att ringa eller e-posta oss.

Kontakt

Jordbrukarstöd Länsstyrelsen Skåne

Telefon: 0771-67 00 00

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss