Risk för skogsbrand i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Årets vinnare av Skånes Naturvårdspris är utsedd

Skånes naturvårdspris 2023

Rekordmånga nomineringar har kommit in och nu är vinnaren utsedd. Årets naturvårdspris går till Storkprojektet.

Skåne höll på att förlora en viktig karaktärsfågel, men idag häckar den vita storken i Storkriket och ungar kläcks. Storkprojektet drivs av Naturskyddsföreningen i Skåne och Skånes Ornitologiska Förening.

- Vi har utsett Storkprojektet till årets vinnare för att man på storkhägnet i Fulltofta kan se det spektakulära skådespelet med häckande par och ta del av guidningar om storkens historia, dess försvinnande samt om den sensationella flyttningen, säger Olof Liungman, chef för avdelningen för natur och vatten på Länsstyrelsen Skåne.

Rekordmånga nomineringar

Skånes Naturvårdspris delas årligen ut till personer, företag eller organisationer som genom sitt engagemang gjort betydande insatser av bestående värde för naturvården i länet. Vem som helst kan nominera och i år valdes Storkprojektet ut av rekordmånga nomineringar.

- Att så många människor engagerat sig är väldigt roligt. Vi har haft över 50 nominerade och det har varit svårt att välja ut en vinnare. Vi vill rikta ett stort tack till alla som skickat in nomineringar på eldsjälar som gör viktiga insatser inom naturvård, säger Olof Liungman.

Priset delades ut av landshövding Anneli Hulthén på Residenset under nationaldagen. Storkprojektet representerades under prisutdelningen av Britta Levin som arbetar i projektet, samt Linda Birkedal, ordförande i Naturskyddsföreningen i Skåne och i Storkprojektet.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss