Aktuella varningsmeddelanden i Skåne länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Revirmarkerande varg i Mellanskåne

Länsstyrelsen Skånes vapen

Länsstyrelsen Skåne har med hjälp av en viltkamera i Mellanskåne dokumenterat en varg som revirmarkerar. Det är ytterligare ett tecken på att det finns ett andra revir i Skåne.

I somras fick Länsstyrelsen in två bekräftade observationer om att två vargar går tillsammans, vilket brukar vara ett första tecken på att ett vargrevir etableras. Det aktuella området sträcker sig från Hässleholm och Höör bort mot Söderåsen.
Sedan 2021 finns vargreviret Linderödsåsen i Skåne, det första i modern tid.

– Vi har satt upp viltkameror i området. Nu har vi en film som visar en varg som lyfter benet och revirmarkerar. Det är stark indikation på att minst en individ har etablerat sig i området, säger vilthandläggare David Börjesson på Länsstyrelsen Skåne.

Under hösten och vintern kommer Länsstyrelsen fortsätta med inventeringsarbetet i området för att försöka fastställa vilken eller vilka individer

– Här vill vi gärna ha in tips om vargobservationer, spår och vargspillning. Det är värdefullt för inventeringsarbetet, säger David Börjesson.

Använd gärna www.skandobs.se Länk till annan webbplats. eller mejla observationer till rovdjur.skane@lansstyrelsen.se

Här kan du se filmen

Kontakt