Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Skåne kan vara på väg att få sitt andra vargrevir

Länsstyrelsen Skånes vapen

Länsstyrelsen Skåne har idag bekräftat att två vargar går tillsammans i mellersta Skåne, vilket är utanför reviret på Linderödsåsen. Att två vargar slagit följe är vanligtvis det första tecknet på en revirbildning.

Efter att under en tid fått in ett flertal tips från området i mellersta Skåne har Länsstyrelsen Skåne idag fått bekräftat att det rör sig om två vargar som går tillsammans. Vargarna fångades på bild av en viltkamera och såväl kameran som platsen är kontrollerad av länsstyrelsens vilthandläggare. Att två vargar slår följe är vanligtvis det första tecknet på en revirbildning.

– Det här kan innebära att det håller på att bildas ett andra vargrevir i länet. I dagsläget vet vi väldigt lite om var dessa vargar rör sig och ingenting om vilka individer det rör sig om. Vi kommer följa situationen och vi är intresserade av alla fototips på varg utanför det välkända reviret Linderödsåsen, säger Nils Carlsson, ansvarig för viltfrågor på Länsstyrelsen Skåne.

Det var i januari 2021 som reviret Linderödsåsen bekräftades vilket innebar att Skånes fick sitt första vargrevir sedan 1800-talet. I slutet av maj i år fick Länsstyrelsen Skåne dessutom bekräftat att en ny kull vargungar fötts i reviret.

För mer information, kontakta vilthandläggare Nils Carlsson, 010-224 12 71.

Kontakt

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss