Risk för gräsbrand i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tre leaderområden i Skåne under perioden 2023-2027

Leader i Skåne 2023-2027

Leader Östra Skåne, NV Skåne och MittSkåne samt Leader Söderslätt. Stort grattis till dessa tre leaderområden som mellan 2023-2027 ska lokalutveckla den skånska landsbygden.

Jordbruksverket har i dagarna fördelat en total budget på 1,675 miljarder till 40 leaderområden i hela Sverige. Skåne kammar hem ca 153 miljoner varav Leader Östra Skåne som omfattar tio kommuner, har med 67 miljoner tilldelats den största budgeten i landet.

Tilldelad budget gäller under förutsättning att Sveriges förslag till strategiska plan blir godkänd av EU-kommissionen.

Leaderområdena ska nu komplettera sina strategier och visa att de kan medfinansiera den tilldelade budgeten med övrigt offentligt stöd om 33 procent. De ska också ansöka om att starta leaderområde senast den 15 oktober 2022.

Mer information

Jordbruksverkets pressmeddelande: www.mynewsdesk.com/se/jordbruksverket/pressreleases/17-miljarder-till-leader-foer-lokal-utveckling-av-sveriges-landsbygder-3186672 Länk till annan webbplats.

Läs mer om de nationella förutsättningarna för Leader: https://jordbruksverket.se/stod/lokalt-ledd-utveckling-genom-leader/leader-i-nasta-programperiod Länk till annan webbplats.

Kontakt