Risk för vattenbrist i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nationell totalförsvarsdag i Malmö den 18 juni

Totalförsvar

Foto: Ita Jablonska

För att kunna möta dagens och morgondagens hot, bygger Sverige upp totalförsvaret. Du är en del av det. Kom och lär dig mer om vad totalförsvaret är och hur du kan engagera dig.

Lördagen den 18 juni arrangeras nationella totalförsvarsdagen i Malmö. Du kommer kunna lära dig mer om det svenska totalförsvaret, ta del av prova-på-aktiviteter och träffa myndigheter och frivilligorganisationer. Syftet är att visa hur vi tillsammans bygger ökad förmåga och att alla i Sverige har en viktig roll i detta.

Totalförsvarsdagen arrangeras av Försvarsmakten, MSB, Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad. Aktiviteterna genomförs på flera platser i Malmö: Stortorget, Posthusplatsen, Nyhamnen och Hullkajen.

Dagen kommer att visa vad många av samhällets aktörer gör för att stärka den nationella beredskapen, och hur ett robust samhälle byggs som är förberett för olika kriser och hot. Målet är, förutom att bygga ökad kunskap, även att skapa engagemang och intresse hos fler till att bidra.

Testa din motståndskraft i EXIT GAME

På Posthusplatsen kommer du kunna anta vår utmaning EXIT GAME. En upplevelse för att testa din motståndskraft. Hinner du ut i tid?

I Länsstyrelsens monter kommer du även kunna delta i ett quiz och ha chans att vinna ett krisnödvändigt pris. Vi finns även på plats för att svara på eventuella frågor och funderingar.

Välkommen till Totalförsvarsdagen den 18 juni!
Tillsammans är vi totalförsvaret.

Läs mer om programmet på Försvarsmaktens hemsida Länk till annan webbplats.

Kontakt