Aktuella varningsmeddelanden i Skåne länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Årets naturguidningskalender är här!

Följ med ut

I kalendern samlar Länsstyrelsen många av de aktiviteter som arrangeras runt om i Skånes naturreservat och strövområden. I år är det nästan 50 olika aktörer som tillsammans erbjuder över 500 olika naturguidningar. Naturupplevelser och naturhänsyn står i fokus för aktiviteterna som hålls under perioden april till och med november.

500 aktiviteter i skånsk natur

Följ med på någon av alla drygt 500 aktiviteter som är med i kalendern. Genom de guidade turerna får du möjlighet att uppleva nya smultronställen och fascineras av allt ifrån blommor och svampar till fåglar, fladdermöss och groddjur. Ibland får du glänta på dörren till det förflutna och bekanta dig med äldre generationers liv och landskap. Eller hittar du bara stillheten i naturen. Naturen och naturhänsyn står i fokus för guidningarna som arrangeras runt om i Skånes naturreservat och strövområden.

Nästan 50 olika aktörer medverkar

Aktiviteterna arrangeras av allt ifrån föreningar och guideföretag till stiftelser, stat och kommuner. I år är det knappt 50 olika aktörer. Gemensamt är att naturen och naturhänsyn är i fokus och att aktiviteten hålls i länets naturreservat, nationalparker och strövområden. Mer information om medverkan på Länsstyrelsens webbplats Pdf, 125.9 kB, öppnas i nytt fönster..

Bli guidad från april till december

Kalendern spänner över perioden 1 april-30 november och vänder sig till den naturintresserade allmänheten. I kalendern finns utförlig information kring aktiviteten liksom eventuell kostnad, föranmälan och ansvarig arrangör. I maj och augusti kommer kalendern att fyllas på med fler sommar- och höstaktiviteter. Välkommen att delta eller medverka!

Kalendern på Länsstyrelsens webbplats Öppnas i nytt fönster.

Kontakt