Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen deltar när vaccinationsbussen startar

Landshövding Anneli Hulthén Foto: Nils Bergendal

Landshövding Anneli Hulthén och Länsstyrelsen Skånes team för covid 19-information deltar när Region Skåne drar igång sin vaccinationsbuss imorgon vid Posthusplatsen i Malmö.

Arbetar för att öka vaccinationstäckningen

– Länsstyrelsen fortsätter att arbeta för att öka vaccinationstäckningen i Skåne. Vi hoppas att vaccinationsbussen ska leda till att ännu fler väljer att vaccinera sig, säger Fredrik Stark Kristell, chef på den tillfälliga covid-19-enheten på Länsstyrelsen Skåne.

Länsstyrelsen Skåne finns på plats vid Posthusplatsen med samhälls- och hälsokommunikatörer samt personal från Länsstyrelsens tillfälliga covid-19-enhet. De informerar och svarar på frågor om covid-19-vaccinet. Detta för att underlätta för Region Skånes team som vaccinerar i bussen.

Samverkan med region och kommuner

– Vi kommer att ha personal på plats inne på Centralen där vi har bäst förutsättningar att nå många personer. Under den här första dagen har vi även landshövding Anneli Hulthén på plats. Även Malmö stad deltar i insatsen. Att öka vaccinationstäckningen är något vi jobbar med tillsammans i region, stat och kommuner, säger Fredrik Stark Kristell.

Ny insats

Vaccinationsbussen är en ny insats som bemannas av mobila vaccinationsteam från Skånes sjukhus.

– Vaccinationsbussen ger oss möjlighet att komma till platser där vi vet att vaccinationsnivån är låg och där vi vill kunna erbjuda vaccination i närmiljön på olika platser i Skåne, säger Maria Lindqvist delprojektledare för vaccinationer i Region Skåne.

Fokus under de närmaste veckorna riktas mot Malmö där vaccinationstäckningen fortfarande är låg. Bussen återkommer till Posthusplatsen vid tre tillfällen i januari.

Här befinner sig vaccinationsbussen:

11 januari Posthusplatsen, 14:30-18:00
18 januari Posthusplatsen, 14:30-18:00
25 januari Posthusplatsen, 14:30-18:00
Landshövding Anneli Hulthén är på plats vid Posthusplatsen 14.00-14.30.

Om uppdraget:

Länsstyrelsen Skåne har arbetat med att öka vaccinationstäckningen sedan början av sommaren 2021. I början handlade det framför allt om kunskaps- och informationsspridning och om att hjälpa personer att boka tid för vaccin. Sedan en tid tillbaka sker varje insats tillsammans med vaccinationsteam från Region Skåne och andra vårdgivare, så att vaccination kan göras på plats.

Kontakt

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss