Risk för skogsbrand i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen utför vaccinationshöjande insatser i skånska kommuner

Tre medarbetare från Länsstyrelsen vid informationshubb i skånsk kommun

Länsstyrelsen Skånes samhälls- och hälsokommunikatörer samt personal från Länsstyrelsens tillfälliga covid-19-enhet besöker tillsammans med olika vaccinationsteam skånska kommuner för att informera och svara på frågor om covid-19-vaccinet. Vaccinationsteamen erbjuder även vaccination på plats.

– Länsstyrelsen Skåne har arbetat med att öka vaccinationstäckningen sedan början av sommaren 2021. I början handlade det framför allt om kunskaps- och informationsspridning och om att hjälpa personer att boka tid för vaccin. Vid varje insats är personal från Länsstyrelsens tillfälliga covid-19-enhet samt samhälls- och hälsokommunikatörer, som bland annat talar arabiska och engelska, på plats, berättar Fredrik Kristell, chef på den tillfälliga covid-19-enheten på Länsstyrelsen Skåne.

Sedan en tid tillbaka sker varje insats tillsammans med vaccinationsteam från Region Skåne och andra vårdgivare, så att vaccination kan göras på plats.

– Det är viktigt att olika delar av samhället bidrar och därför är det värdefullt att kunna finnas fysiskt på plats i olika delar av Skåne. Vi måste göra det enkelt för dem som inte nås på annat sätt och kunna bemöta olika frågeställningar mera personligt i dialog. Detta är ytterligare ett exempel på den goda samverkan Region Skåne har med många aktörer, nätverk, föreningar och organisationer. Tillsammans bidrar vi till att så många som möjligt kan vaccinera sig, säger Anna Strömblad, kommunikationsdirektör Region Skåne.

Kontakt