Aktuella varningsmeddelanden i Skåne länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kronprinsessparet till Malmö

närbild på Prins Daniel och Kronprinsessan som skrattar

Den 26 november kommer Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel till Malmö. Landshövding Anneli Hulthén tar emot och har ställt samman ett program för att visa hur Skåne har arbetat med covid-19-krisen.

Under hösten 2020 påbörjade medlemmar i Kungafamiljen resor till alla Sveriges 21 län för att visa deltagande med de drabbade under pandemin och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer. Initiativet togs av H.M. Konungen. I höst har resorna återupptagits. Av denna anledning besöker Kronprinsessan och Prins Daniel Skåne län på fredag 26 november.

Så här ser programmet ut

Förmiddag

Landshövding Anneli Hulthén tar emot på Länsresidenset i Malmö. Information om aktuell lägesbild för pandemin från Länsstyrelsen Skåne, Smittskydd Skåne och Tourism in Skåne. Information om hur gränspendlingen i Öresundsregionen har påverkats.

Besök på SUS, Skånes universitetssjukhus. Verksamhetsbesök på vårdavdelning/intensivvårdsavdelning. Information om vaccinationsläget och hur sjukvården påverkats och hanterat problemen.

Lunchmöte med medarbetare på SUS som arbetat under pandemin samt från Kryddgårdens vårdcentral och Länsstyrelsens samhällskommunikatörer. Information om Kryddgårdens provtagning och vaccinering

Eftermiddag

Besök på Moderna Museet. Information om hur pandemin har påverkat utställningsverksamheten.

Möte med Malmö FF:s fotbolls- och idrottsakademi. Malmö FF:s Jan-Olov Kindvall, Niclas Skoog och ungdomar informerar om verksamheten och hur den bedrivits under pandemin.

Besök i S:t Petri kyrka. Malmös kyrkoherde Gunilla Hallonsten och församlingsherde Ewa-Sofia Gudmundsson håller en andakt där Kronprinsessparet deltar.

Ackreditering

Medier som vill bevaka besöket behöver ackreditera sig här, senast onsdag 24 november klockan 10.00. Alla ackrediterade får ett detaljerat program med tider, adresser och mer information om deltagare

Kontakt