Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Beslut om ombyggnad av naturum i Söderåsen

planritning över lokalerna, dvs lokalerna sedda som om man lyfter av taket

Ritning över de nya lokalerna. Ritning: White

Naturvårdsverket har beslutat att anslå 6,8 miljoner kronor till att bygga om naturum i Söderåsens nationalpark.

Större utställningsytor

‑Det är ett glädjande besked. Länsstyrelsen Skåne ansvarar för naturum och förvaltningen av nationalparken. Vi har länge varit trångbodda och behöver bland annat bättre och större utställningsytor för naturumverksamheten och omklädningsrum till våra medarbetare som har blivit flera under senare år, säger Annelie Johansson, chef för miljöavdelningen.

I ett första steg anlitas en byggprojektledare som kommer att starta en upphandlingsprocess och sedan övervaka byggnationen.

Målet är att bli klart till säsongen 2022

‑Målet är att vi ska bli färdiga så att vi kan öppna ett nytt och spännande naturum till nästa säsong, våren 2022. Det blir i lokaler som dessutom är mer ändamålsenliga, säger Annelie Johansson.

Lokalerna för naturum och kontor kommer att utökas medan café- och serveringsdelen minskar samtidigt som den får en egen ingång.

- Den förra restaurangen var väldigt uppskattad och vi vet att våra besökare efterfrågar en servering. Vi kommer att upphandla en restauratör till den nya caféverksamheten och hoppas få till en bra lösning, säger Annelie Johansson.

Kontakt