Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Statsministern leder regionalt möte i Skåne

Löfven i halvfigur framför svenska flaggor

Foto: Regeringen

Statsminister Stefan Löfven leder mötet när Nationella innovationsrådet imorgon 7 april håller ett regionalt möte i Skåne.

Statsminister Stefan Löfven leder mötet när Nationella innovationsrådet imorgon 7 april håller ett regionalt möte i Skåne.

Mötet är digitalt och har två teman: Innovation för hållbara städer och Hur kan vi stärka samhället genom ökad sammanhållning?

— I Skåne finns det många goda exempel på hur vi har tagit oss an samhällsutmaningar genom den innovationskraft som finns runtom i länet, både i städer och på landsbygd. Jag känner mig glad och stolt över att några av dessa engagerade aktörer kommer att få möjlighet att berätta om sina erfarenheter för statsministern och ledamöter av Nationella innovationsrådet, säger landshövding Anneli Hulthén, en av deltagarna på det regionala mötet som leds av statsministern under eftermiddagen.

På förmiddagen är Malmö universitet tillsammans med Länsstyrelsen Skåne, Malmö stad och Region Skåne värd för ett bredare möte där ett femtiotal deltagare diskuterar hållbar stadsutveckling.

—Jag ser fram emot bra diskussioner både under för- och eftermiddag. Jag hoppas att vi kan belysa vad som behöver utvecklas för att stärka innovationskraften ytterligare och utveckla samverkan både på såväl lokal, regional som nationell nivå, säger Anneli Hulthén.

Syftet med Innovationsrådets regionala möten är att fånga upp de möjligheter och förutsättningar som finns i olika delar av landet och som möter den nationella politiken. Sedan 2017 har Innovationsrådet haft regionala möten i Västra Götaland (Trollhättan), Västerbotten (Skellefteå), Kalmar län (Kalmar) och Västernorrland (digitalt möte).

Listan över deltagare till eftermiddagens punkter Pdf, 77.6 kB.

Länk till dagordningen för Nationella innovationsrådets möte Länk till annan webbplats.

Kontakt