Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fika i naturen - ett annorlunda umgänge i jul

Lussekatter

Foto: Pixabay

Ett annorlunda och mysigt sätt att umgås i jul och samtidigt hålla distans kan vara att träffas ute i naturen över en mugg varm choklad eller glögg. För en bra vistelse i naturen ger vi här lite tips och råd.

Nu över helgerna är det många som tänker ta med pepparkakor, lussekatter och något varmt att dricka och träffa familj eller vänner med avstånd ute i något fint naturområde. Leta gärna efter ett besöksmål att ta dig ut till under "Besöksmål". Där finns alla skånes över 300 naturreservat, så det finns gott om möjligheter att välja något som inte så välbesökt under helgerna.

Sök naturreservat här

Om det ändå skulle uppstå trängsel på något ställe, se till att välja en annan plats istället.

Tänk på detta när du är ute

För vårt och naturens bästa är det även bra att tänka på följande:

  • Använd ditt stormkök eller elda på iordningställda grillplatser. Ta med egen kol eller ved, så får den döda veden i naturen finnas som hem för skalbaggar och annat smått och gott i naturen.
  • Ta med dig skräpet hem - sopbilen når inte ut i naturen.
  • Håll hunden kopplad, både som hänsyn till andra besökare och till naturens invånare.
  • Tänk på att det finns regler som begränsar vad du får göra i reservaten. Du hittar dom på entréskyltar och på reservatets webbsida.

Naturen är bra för både kropp och knopp, men undvik trängsel på grönytor, grill- och fikaplatser, samt parkeringsytor. Leta gärna upp ett reservat dit du inte tror så många andra kommer åka.

Sök naturreservat här

Kontakt