Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen medverkar i tillgänglighetsskapande projekt

Smart telefon med BankID-ikon

I höstas anordnade PTS en innovationstävling, ”Från utanför till internet”, där det nu avgjorts vilka åtta projekt som tilldelats finansiering om totalt 15,6 miljoner kronor.
Funka Nu AB, tillsammans med Länsstyrelsen Skåne, vann med sitt projekt :” Övningar för ökad färdighet med digitala betaltjänster”.

Målet med projektet är en plattform som, på ett enkelt och lekfullt sätt, utbildar personer med kognitiva funktionsnedsättningar och andra målgrupper i hur digitala betaltjänster används.

Spelifiering

Funka, som till vardags arbetar med tillgänglighet i både teknik och pedagogik, kommer att kunna använda sig av plattformen som bas för att utveckla nya typer av tillgängliga, spelifierade tjänster som är anpassade för olika målgrupper.
Spelifierade tjänster som syftar till att öka användares motivation finns på ett flertal områden. Däremot är det här första gången som något liknande byggs i en kognitivt tillgänglig form, och med ett uttalat syfte att nå dessa målgrupper.

Vi på Länsstyrelsen Skåne har lång erfarenhet av att utreda användares behov kring betaltjänster och att ta fram pedagogiskt material till användare på området. Båda parterna har intresse och pågående initiativ kring kognitiv tillgänglighet, och projektet passar därför väl in i verksamheten hos båda parter. Länsstyrelsen kommer att få direkt nytta av plattformen i vårt arbete med uppdraget om bevakning av grundläggande betaltjänster.

Från Länsstyrelsen medverkar Catharina Hellström Engström och Lisbet Smolka Ringborg som är ansvariga för arbetet med betaltjänster på Länsstyrelsen Skåne.

Läs mer om innovationstävlingen på PTS webbplats Länk till annan webbplats.
Funkas webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakt