Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fredrik Lundblad tilldelas Skånes Naturvårdspris år 2020

Fredrik Lundblad med Annelie Johansson och Anneli Hulthén

Under söndagen tilldelades Skånes Naturvårdspris år 2020 till Fredrik Lundblad för idogt och bra utfört naturvårdsarbete i och kring våra skånska vatten. Priset utdelades av Landshövding Anneli Hulthén i solskenet på Residenset i Malmö.

Fredrik Lundblad driver det familjeägda företaget Naturentreprenad Syd AB i Bjuv som arbetar med hållbara insatser i vattendrag och vårmarker. Företaget arbetar för att förbättra restaureringsprocessen och att få ett så naturlikt resultat som möjligt är den drivande motorn i företaget.

- Det känns fantastiskt roligt att ens arbete uppmärksammat, jag känner mig oerhört stolt säger fredrik Lundblad om priset.

- Fredriks engagemang för våra rinnande vatten och dess invånare saknar motstycke. Vattenarbetet i Skåne har, med Fredriks mycket kostnadseffektiva och till stor del ideella arbete sätt att arbeta, medfört att ett stort antal vattendrag har kunnat restaureras, säger landshövding Anneli Hulthén.

Den närmsta tiden ska Fredrik Lundblad bland annat arbeta med vatten kring Mariebergs kraftverk i Mörrumsån där man ska återställa bottnarna för att få fri vandringsväg för fisken i vattnet och få tillbaka strömsträckor som gynnar vattenlevande organismer som till exempel musslor.

Mer om Skånes Naturvårdspris

Skånes Naturvårdspris tilldelas årligen personer, företag eller organisationer verksamma inom Skåne, som genom sitt engagemang gjort betydande insatser av bestående värde för naturvården i länet. Den första pristagaren 2018 var Claes-Göran Svorén som följdes av Gun Pfern 2019.

Kontakt