Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Dags för krisberedskapsvecka 2020

Banner med texten"Artister hyllar fina initiativ under krisen med liveframträdanden"

Den 11-17 maj 2020 genomförs Krisberedskapsveckan för fjärde gången. Den arrangeras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, samt regionala och lokala aktörer.

Årets krisberedskapsvecka har anpassats efter rådande läge i Sverige och omvärlden med anledning av covid-19.

När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst

Mitt i allt det svåra hjälper vi varandra och bidrar till att Sverige tar sig genom krisen. Varje dag tas fina initiativ av privatpersoner, organisationer och företag. De förtjänar att lyftas fram.

På instagram.com/dinsakerhet kan du hylla någon som gjort något litet eller stort. På samma konto, klockan 15.00, sker varje dag en livespelning med en svensk artist som själva bidrar med egna initiativ.

Allt det här är en del av Krisberedskapsveckan som finns till för att visa att en av våra viktigaste tillgångar när något hotar oss, är vår vilja att hjälpa varandra.

Den pågående pandemin har tydliggjort behovet av att vi alla har beredskap för att hantera en kris. Det viktigaste under en kris är att ha dricksvatten, mat och värme, samt att kunna ta emot viktig information. Ett bra sätt att vara förberedd är att skapa en egen krislåda. Här hittar du mer information om vad du kan fylla en krislåda med

 

Kontakt