30- 28 okt nov klocka 09.00 - 16.00

Grundutbildning i Motiverande samtal

Utbildning i MI för dig som arbetar med barn och unga

Länsstyrelsen Skåne bjuder in dig som arbetar med barn och unga i åldern 10 - 19 år till en grundkurs i Motiverande samtal (MI), som är en samtalsmetodik för samtal om livsstilsförändring. Syftet är att öka en individs inre motivation till beteendeförändring genom att utforska individens egen syn på sin problematik. Grunden är att lära sig lyssna reflektivt, bedöma motivation samt lära sig tekniker för att stimulera den unges tankar till förändring och förstärka det som leder i en positiv riktning. Man lär sig även att förebygga och hantera motstånd.

Tredagarsutbildningen varvar teori och övningar och utgår från de problemområden som är aktuella för deltagarna. Avsikten med utbildningen är att deltagarna ska utvecklas i sin roll som rådgivare och få en modell att följa i egna samtal om livsstilsförändringar eller andra förändringar där ungdomen har tydliga valmöjligheter.

Utbildare

Utbildare är Ola Hall och Eva-Lott Jönsson från SMART Utbildningscentrum. De är medlemmar i MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers).

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar med barn och unga i åldern 10 - 19 år, exempelvis inom skola eller annan verksamhet i kommunal regi i Skåne.

Tid

Den 30 oktober 2024, kl. 09.00-16.00

Den 31 oktober 2024, kl. 09.00-16.00

Den 28 november 2024, kl. 09.00-16.00

Plats

Utbildningen genomförs fysiskt i ett av konferensrummen på Elite Plaza Hotel i Malmö. Deltagare får mer information i välkomstmejl.

Avgift

Utbildningen är avgiftsfri. För- och eftermiddagskaffe ingår. Lunch ingår ej.

Kurslitteratur ingår.

OBS: Vid avanmälan efter att deltagare antagits till kursen eller uteblir debiteras 2 000 kr exklusive moms.

Du ska kunna delta alla de tre dagarna från kl. 09:00 till kl. 16:00 och anmälan är bindande efter sista anmälningsdag.

OBS: Vi tar emot alla anmälningar. I vecka 40 skickas meddelande ut via e-post om du antagits till kursen eller inte. Var därför noga med att fylla i rätt e-postadress till din arbetsplats. Antalet platser på kursen är begränsat. Länsstyrelsen förbehåller sig rätten att fördela platserna bland de anmälda. Vid denna kurs kommer vi att prioritera de som har sökt till MI grundkurs många gånger men inte fått någon plats.

Var:
Elite Plaza Hotel i Malmö
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
27 sep 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.


Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss