19 sep 2024 klocka 08.30 - 16.00

Utbildning om mötet mellan LSS och barnkonventionen

Välkomna till en heldagsutbildning om LSS, barnkonventionen och delaktighet för barn med funktionsnedsättning. Utbildningen är en del av Länsstyrelsen Skånes och Region Skånes satsning på delaktighet för barn med funktionsnedsättning.

I myndighetshandläggning inom LSS kan det uppstå svårigheter i relation till barnkonventionen och säkerställandet av barnets rättigheter, särskilt barnets rätt till delaktighet och inflytande. Hur gör vi om barnet och vårdnadshavarna tycker olika, barnets rätt i förhållande till vårdnadshavarnas rätt? Vad ska vi tänka på när vi inhämtar barnets åsikt och ger information till barnet? Detta är några av de frågor som vi kommer diskutera under utbildningen.

Utbildningen innehåller kunskapspass och case gällande barnkonventionen i relation till LSS, bedömningar av barnets bästa i utredningar inom LSS samt barnrättsperspektivets betydelse i mötet med barnet och vårdnadshavarna.

Målgrupp

Inbjudan vänder sig till chefer och handläggare inom myndighetsutövning av LSS. Inbjudan vänder sig också till yrkesverksamma på utförarsidan av LSS, om det genomförs i kommunal regi. Vi ser gärna att ni är två personer från respektive kommun och verksamhet.

Praktisk information

Begränsat antal platser. Vi förbehåller oss rätten att genomföra ett urval vid överanmälan för att säkerställa god spridning av deltagare bland de skånska kommunerna.

Inför utbildningsdagen önskar vi att samtliga deltagare har genomgått Barnombudsmannens webbutbildning om barnkonventionen Länk till annan webbplats.. Vi vill även tipsa om att gå Myndigheten för delaktighets kurs Delaktighetsguiden Länk till annan webbplats..

Var:
Fysiskt i Malmö - information om plats i Malmö kommer i augusti
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
09 sep 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 9 september klockan 23.30.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss