24 okt 2024 klocka 08.15 - 09.15

Aktiv fritid - föreningarnas viktiga roll

Barn som leker.

Länsstyrelsen Skåne och Region Skåne bjuder in till ett frukostwebbinarium den 24 oktober om föreningarnas viktiga roll för en aktiv fritid för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Barn och unga med funktionsnedsättning har rätt till kultur, idrott och fritidsaktiviteter på lika villkor som andra, men deras möjlighet att ha en aktiv fritid är ofta begränsad.

Frukostwebbinariet syftar till att bidra med inspiration och att erbjuda möjlighet till digitala gruppdiskussioner mellan deltagarna.

Sofi Andersson Lantz, samordnare idrott och funktionsnedsättning på RF-SISU Skåne, berättar om deras insatser inom området, framförallt när det gäller barn med npf-diagnoser. Vi har också med oss en representant från BRIS som berättar om metodstödet Expertgrupp barn.

Praktisk information

Målgrupp för träffen är tjänstepersoner i kommuner som arbetar direkt med barn och unga eller med uppdrag inom barnrätt, funktionsrätt eller liknande områden. Civilsamhällesaktörer är varmt välkomna att delta.

Länk skickas ut efter sista anmälningsdatum till de som anmält sig.

Bakgrund

Länsstyrelsen Skåne och Region Skåne samarbetar för att skapa förutsättningarna för barn och unga med funktionsnedsättningar att bli lyssnade på, att få möjlighet att uttrycka sina åsikter och att få sina rättigheter tillgodosedda. Vi kommer arrangera två frukostwebbinarier under hösten med fokus på aktiv fritid.

Var:
Digitalt möte - en länk skickas ut efter sista anmälningsdatum till de som anmält sig.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
21 okt 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss