Risk för skogsbrand i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

19 sep 2024 klocka 09.00 - 15.30

Länsdialog – mottagande och etablering i en föränderlig tid

Länsstyrelsen Skåne bjuder tillsammans med Migrationsverket, Arbetsförmedlingen och Region Skåne in till dialog.

Representanter från de skånska kommunerna bjuds in till en heldag fylld av information, dialog och erfarenhetsutbyte. Syftet med dagen är att öka den gemensamma kunskapen om genomförda och kommande förändringar som rör kommunernas mottagande och etableringen av personer med uppehållstillstånd samt att prata om hur vi tillsammans kan förbättra länets kapacitet och beredskap.

Det kommer ges aktuell information från de regionala parterna och en överblick av genomförda förändringar och vad som är på gång. Migrationsverket kommer informera om den senaste prognosen över mottagandet och vilka faktorer som påverkar. SKR medverkar och gör nedslag i kommande förändringar ur deras perspektiv. Det kommer bli tillfälle till erfarenhetsutbyte och dialog kring hur vi kan bibehålla och öka kvalitén i insatserna för målgrupperna i mottagandet samt hur länets kommuner står rustade i det förändrade mottagandet.

Program för dagen kommer läggas upp på sidan för anmälan när det är klart.

Målgrupp är strateger och chefer i kommunerna med ansvar för mottagandet och etableringen av personer med uppehållstillstånd.

Begränsat antal platser. Samordna därför er representation i kommunen. 2 personer per kommun, men med hänsyn till organisationsstorlek. Vi reserverar oss rätten att revidera deltagarlistan för jämn representation från de skånska kommunerna.

Vi skickar ut ett mail till alla deltagare med frågor om tillgänglighet och kostpreferenser efter anmälningstidens utgång.

Var:
Medborgarhuset i Eslöv, Kyrkogatan 1, Eslöv
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
19 aug 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 19 augusti klockan 23.30.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss