Risk för skogsbrand i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

08 maj 2024 klocka 09.00 - 12.00

Kunskapsdag om migration och hälsa

Länsstyrelsen Skåne och Region Skåne bjuder in till en förmiddag med fokus på hur migration kan påverka hälsan och hur du som möter personer med migrationsrelaterad psykisk ohälsa kan arbeta för att bidra till återhämtning.

Evenemanget är fullbokat men vill du skriva upp dig på en reservlista skicka ett mejl till sofia.pehrsson@lansstyrelsen.se

Vad innebär postmigratorisk stress? Vad är vård som inte kan anstå? Vad innehåller hälsoundersökningen som asylsökande och nyanlända erbjuds? Vad är kompensatoriska arbetssätt i mötet med människor med migrationsrelaterad ohälsa? Detta är några av de frågor som kommer att belysas under förmiddagen.

Kunskapsdagen riktar sig till dig som arbetar i en kommun eller i civilsamhället och möter människor med erfarenhet av påtvingad migration.

Föreläsare är Hannes Brunner och Micaela Nilsson från Region Skåne. Hannes är teamledare för Utveckling migration och hälsa och arbetar med jämlik vård-frågor i primärvården i Skåne. Micaela är hälso- och sjukvårdsstrateg i Hälso- och sjukvårdsstyrningen och ansvarar för migration och hälsa samt rätten till vård.

Antalet platser är begränsat. Vi förbehåller oss rätten att fördela platserna så att det blir en jämn fördelning av deltagare från kommuner och civilsamhällesorganisationer.

Var:
Sensus mötesplats Södra Vallgatan 5, Malmö
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
29 apr 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 29 april klockan 23.30.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss