Risk för skogsbrand i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

06 mar 2024 klocka 13.15 - 14.45

Fokusgrupp för Tillståndsprocesser – Genomförande av färdplan för Skånes elförsörjning 2030

Vindkraftverk

För att säkerställa att färdplanen för Skånes elförsörjning 2030 förverkligas samlar Skånes Effektkommission nu en fokusgrupp om tillståndsprocesser. Vill du vara med och prata om hur tillståndsprocesserna fungerar och vilka förändringar som kan behövas i dem? Arbetar du med elproduktion, eldistribution eller elanvändning? Anmäl dig här.

Färdplanen för Skånes elförsörjning 2030 är ett strategiskt dokument som har utvecklats av en arbetsgrupp på uppdrag av Skånes Effektkommission. Målbilden är att Skånes självförsörjningsgrad av eleffekt går från dagens 15 procent till minst 50 procent år 2030 under årets alla timmar. Färdplanen definierar en tydlig väg framåt för att uppnå detta. Genom att skapa en gemensam förståelse för både nuläge och mål, fungerar färdplanen som ett verktyg för att identifiera och genomföra de åtgärder som behövs för att nå önskad förändring.

Varför fokusgrupp?

För att säkerställa att färdplanen förverkligas på ett effektivt sätt har Skånes Effektkommission beslutat att inrätta fokusgrupper med olika ansvarsområden. Fokusgrupperna kommer att spela en avgörande roll i att driva arbetet framåt. En av fokusgrupperna handlar om tillstånd och tillståndsprocessen.

Om fokusgruppen

Länsstyrelsen Skåne sammankallar fokusgruppen för tillståndsprocesser. Fokusgruppen ska arbeta med utmaningen att korta ner och effektivisera tillståndsprocesserna. Initialt handlar det om att identifiera och kartlägga de tillståndsprocesser som omfattar genomförandet av färdplanen. Det gäller olika typer av tillståndsprocesser som finns i anslutning till produktion, distribution och användning. Fokusgruppen kommer beröra alla tillståndsprocesser, inte bara de som länsstyrelsen ansvarar för. Målet med gruppen är att möjliggöra måluppfyllelse för Skånes färdplan för elförsörjning.

Målgrupp

Du som arbetar med elproduktion, eldistribution eller elanvändning.

Intresseanmälan och bekräftelse

Anmäl ditt intresse för att delta i fokusgruppen via formuläret nedan. Är antalet anmälda fler än vad det finns plats för, så kommer Länsstyrelsen Skåne fördela platserna för att så många organisationer som möjligt ska vara representerade. Senast den 5 mars får du bekräftelse på om du ska delta eller ej.

Var:
Digitalt - mötesinbjudan skickas ut via E-post
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
05 mar 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 5 mars klockan 23.30.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss