Aktuella vädervarningar i Skåne länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

13 mar 2024 klocka 09.00 - 15.30

Att möta dagens hemlöshet

Välkommen till en heldag med fokus på Socialstyrelsens nya kartläggning, rätten till bostad och det offentligas handlingsutrymme.

Länsstyrelsen har uppdrag Länk till annan webbplats. att stödja kommunerna i deras hemlöshets- och vräkningsförebyggande arbete. Inom Skånskt bostadsnätverk bjuder vi därför in till denna dag. Tillsammans fördjupar vi oss i hur hemlösheten ser ut idag och utforskar möjligheterna till hur den kan mötas och motverkas. Det kommer finnas utrymme till dialog och erfarenhetsutbyte.

Lyssna till Tim Holappa, juris doktor i offentlig rätt från Stockholms universitet, om bostaden som rättighet och det offentligas ansvar. Charlotta Fondén, Anna Lindskog och Anna Nerelius, utredare på Socialstyrelsen, går igenom resultat från den nya nationella kartläggningen av hemlösheten, med en regional fördjupning. Karolina Skog, expert på social bostadsförsörjning och kopplad till Sveriges Stadsmissioner, medverkar. Hon kommer både prata om de människor som inte syns i hemlöshetsstatistiken samt lyfta slutsatser från den statliga utredningen ”Sänk tröskeln till en god bostad” och ett senare projekt kring det handlingsutrymme kommunerna har här och nu.

Målgrupp är kommunledning, chefer och strateger som arbetar med hemlöshet inom bostadsförsörjning, samhällsplanering och socialtjänst samt i kommunala bostadsbolag.

Vissa riktade inbjudningar kommer också gå ut till privata fastighetsägare, forskare och civilsamhället.

Det är begränsat antal platser så samordna gärna er representation. Vi reserverar oss rätten att revidera deltagarlistan för jämn representation från de skånska kommunerna.

Var:
Scandic Triangeln, Malmö Adress: Triangeln 2
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
26 feb 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 26 februari klockan 23.30.


Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss